Published On: 1 juni 2016By 4s Reacties

Almere, 6 juni 2016

Vandaag heb ik de 4e Erfgooierstocht van ‘Samen op Pad’ gelopen. Deze route was uitgezet door Klaas.
Het beloofde een droge (wel plakkerige) dag te worden.
We vertrokken vanuit het clubgebouw van de Korfbalvereniging Huizen.
De route ging via het oude dorp richting Erikaweg en vandaar verder door het bos en de graanvelden naar de A1. We gingen onder de weg door en liepen door een klein stukje Bussum. Via een stukje bos en heide gingen we om Crailo heen, door een klein stukje Hilversum Noord en uiteindelijk weer onder de A1 door. Zo bereikten we na 13 km onze eerste rust bij een speeltuinvereniging waar we even gezellig konden zitten voor info zie: speeltuinlaren.
We hebben hier een half uur de tijd gehad om te eten en te drinken. Na de rust liepen we naar de A27 waar we onder de weg door gingen. We bleven parallel lopen met de A27 richting Eemnes. Na ongeveer 3 km moesten we de A27 weer onderdoor. Vlak daarna hadden we een autostop waar Klaas en zijn vrouw lekkere koeken en frisdrank uitdeelden. We gingen verder richting Blaricum. Toen we daar in het centrum aankwamen werden we gesplitst in groepen van 25 personen. U begrijpt het al! Verwondering alom! Waarom zouden we nu gesplitst worden? Nou, het werd al snel duidelijk. In het centrum van Blaricum zit namelijk de beste ijssalon van Nederland! Deze ijssalon ‘De Hoop’ genaamd, was vorig jaar genomineerd voor ‘beste ijssalon van het jaar 2015’. Ik wist al dat dit een hele goede ijssalon was omdat ik hier vroeger bijna dagelijks als buschauffeur langs reed. Mensen die daar een ijsje wilde kopen, stonden vaak in een lange rij voor de winkel. Doordat ik met de bus reed, kon ik er helaas niet stoppen om een ijsje te halen. Dit vond ik natuurlijk heel jammer!! Als u meer wilt weten over deze ijssalon zie dan IJssalondehoop. Wij werden hier dus getrakteerd op een ijsje. Wat een tropische verrassing! Op de foto’s kunt u zien hoe wij allemaal hebben genoten van dit lekkere ijs.
Zo ging de route weer naar de finish.
Op de foto’s is te zien dat de wandelaars en Heopa hebben genoten van deze dag.
Ik wil Klaas en zijn vrouw bedanken voor deze mooie wandeldag en de heerlijke traktaties!
Het was weer Top!
Gr. Heopa

 
 

4 Comments

 1. coby van steeg 1 juni 2016 at 21:37

  Henk dat heb he heel snel gedaan zeg, top verslag en mooie fotos.
  we hebben het wel weer getroffen vandaag he, mooie tocht, lekker (plakkerig) weer.groetjes co y

 2. heopa 1 juni 2016 at 22:11

  Dank je wel voor je snelle reactie. ja ik was ok redelijk op tijd thuis. gr.Henk

 3. marrie 5 juni 2016 at 11:53

  het is te zien dat het de beste ijssalon is want ieder een moet het zeker ff proeven en ervan genieten, en dan weer lekker verder wandelen

 4. heopa 5 juni 2016 at 12:51

  Het is de moeite waard om daar eens een ijsje te eten.

Leave A Comment