Published On: 8 juni 2016By 0 Reacties

Almere, 8 juni 2016

Vandaag was de start van de 6-Daagse van Almere.
De 6-Daagse, georganiseerd door Almeerdaagse, is uniek in Nederland. De start en finisht tijden zijn afwijkend van andere wandeltochten.
De wandelaars kunnen vanaf 8.00 uur starten. Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag kunnen de wandelaars tot 20.30 uur lopen. Er wordt hier rekening gehouden met wandelaars die moeten werken en in de namiddag nog een klein blokje willen lopen.
Ik heb vandaag met een medewandelaarster 43 km gelopen. Het was flink doorstappen omdat ik (Heopa) aan mijn kleindochters beloofd had om nog mee te lopen met avondvierdaagse.
Mijn medewandelaarster liet zich niet kennen, maar had het wel zwaar. We hebben genoten van deze geweldige wandeling. We hebben afgesproken dat zij zaterdag 11 juni weer komt om de 40 km te lopen in Almere. Een andere wandelaarster sluit zich dan ook nog bij ons aan.
De route ging afwisselend door bosgebieden, parken etc. Onderweg hoorde ik ook van andere wandelaars dat zij ervan op kijken hoe mooi en afwisselend Almere is! Dit is natuurlijk leuk om over je eigen woonplaats te horen. Ik geef dit dan ook graag door!
Ik moest weer even flink doorstappen, want de avondvierdaagse waar ik het over had, zou om 18.00 uur beginnen. Ik liep uiteindelijk met één kleindochter mee omdat de andere ziek was geworden.
De tweede wandeldag heb ik maar 15 km gelopen. Dit kwam mede doordat ik de eerste dag toch wel erg veel gewandeld had. Deze wandeling ging van Almere-Buiten richting de Veluwsekant en Lumièrepark,
naar het stadshart van Almere. Vanaf het stadshart weer via Leegwaterplas, een bijzonder stukje Almere, weer richting de finish in Almere-Buiten.
Zoals ik al eerder gezegd heb, was dit een prachtige wandeltocht in mijn eigen woonplaats.
Gr. Heopa

Eerste dag Almeerdaagse 7 juni 2016

Tweede dag Almeerdaagse 8 juni 2016

Leave A Comment