Published On: 10 juni 2016By 0 Reacties

Almere, 10 juni 2016
Vanavond was de laatste avond van de Avondvierdaagse in Almere-Buiten.
De voorbereiding van de Avondvierdaagse heeft nogal wat voeten in de aarde gehad.
Een paar maanden geleden verscheen er in de krant een negatief verhaal over de Avondvierdaagse.
Mede hierdoor en slechte communicatie onderling haakten diverse scholen (waaronder ook twee scholen waar mijn kleindochters op zitten) af. Ikzelf (Heopa) kreeg diverse telefoontjes of ik wist wat hier de reden voor was en of er nog een andere manier was om toch de getroffen kinderen te kunnen laten wandelen. Hierop heb ik een oproep gedaan op Facebook en ik heb geprobeerd dit door Omroep Flevoland te laten onderzoeken. Ik heb ook contact gezocht met Hans Prins van Almeerdaagse. Hij heeft nog zijn uiterste best gedaan om de scholen toch mee te laten doen. Helaas is dit niet gelukt.
Gelukkig hebben nog veel kinderen dankzij Almeerdaagse voor een medaille kunnen lopen. Hans Prins had namelijk besloten dat kinderen zich via internet konden aanmelden bij de KWBN.
De kinderen zouden dan ook een medaille krijgen waarin zou staan voor de hoeveelste keer zij meegelopen hebben met de Avondvierdaagse.
Dinsdagavond (de eerste avond) had ik mijn fotocamera vergeten. Ik heb deze avond een paar foto’s genomen met het mobieltje van mijn kleindochter. We liepen deze avond (zonder dat we dit wisten) mee met een school die geen pauze nam onderweg. De twee wandelaarsters vonden dit niet zo leuk.
Niemand stond bij de oversteekpunten om het oversteken te begeleiden. Ook dit was jammer.
De volgende dag liepen wij mee met Daltonschool Bommelstein. De begeleiding was uitstekend! Er waren twee dames die hun uiterste best deden om de stoet kinderen veilig over te laten steken. Zij liepen vooraan zodat zij het verkeer tegen konden houden totdat de hele stoet aan de overkant was. Hierna renden zij weer naar voren en begeleiden het oversteken op het volgende punt. Dit ging zo de hele route door. Deze dames liepen geen 5 km, maar wel 8 km per avond. Een dikke pluim voor deze dames!
Tijdens de pauze deelden zij limonade, koek etc. uit aan de kinderen van de school. Zij deelden dit ook uit aan de kinderen die niet bij deze school hoorden.
De eerste drie dagen waren zeer goed verlopen. De kinderen wandelden duidelijk met plezier. Helaas hebben twee kinderen zich afgemeld (één vanwege buikgriep). Ik hoop dat zij volgend jaar wel meelopen.
Ik (Heopa) mocht voor het eerst de medailles uitreiken aan twee wandelaarsters. Zij waren erg blij en Heopa natuurlijk ook.
Ik dank Almeerdaagse voor alle inspanning die zij geleverd hebben. Ik hoop dat zij met alle partijen volgend jaar om de tafel kunnen gaan om de Avondvierdaagse weer goed te organiseren zodat de scholen weer gaan meelopen.
Ik wil Daltonschool de Bommelstein bedanken voor hun gastvrijheid! Het was super!
Ik hoop dat u de foto’s leuk vindt en dat u hierdoor zin krijgt om ook eens te gaan wandelen.
Gr. Heopa

Leave A Comment