Almere, 9 juni 2016

Vandaag was dag drie van de 6-daagse van Almere.
Vandaag liep ik met twee wandelaars. Leuk om te vermelden is dat ik één van de wandelaars een paar keer heb ontmoet bij de Heuvelland Vierdaagse in Limburg (hij woont in de omgeving van Rotterdam). Ik had hem al een paar keer uitgenodigd om in Almere te komen wandelen. Nu doet hij dus mee met de 6-daagse van Almere. Hij loopt elke dag 30 km en logeert in een hotel in Almere. De andere wandelaar komt uit de Regenboogbuurt in Almere.
We vertrokken vanuit Almere-Buiten. De route ging eerst door het buitengebied van Almere-Buiten. Vervolgens door een ecologische wijk waar speciale woningen staan (zie foto’s). zie: plek/ecologische-wijk-de-buitenkans
Vanuit deze wijk gingen we langs de Eilandenbuurt richting het Weerwater. Na ongeveer 15 km hadden we nog geen rust gehad. Aangezien we vlak langs ons huis kwamen, vroeg ik aan mijn twee medewandelaars of zij wilden pauzeren en zin hadden in een bak koffie. Hier hadden zij wel oren naar.
Ik heb dus even mijn vrouw gebeld en we hebben even lekker in de tuin gerust en koffie gedronken.
Hierna splitsen we op. De heren vervolgden de route en ik moest even naar Almere-Stad omdat ik een afspraak had met de secretaresse van de burgermeester van Almere.
Haha…ja, u leest het goed! De reden kan ik nog niet verklappen. U hoort hier nog van tijdens de 4 daagse van Nijmegen. Na dit gesprek vervolgde ik de route weer richting Almere-Buiten. Ik liep door diverse wijken heen. Toen ik bij de finish aankwam, bleek ik toch nog 25 km te hebben gewandeld.
Ook nu heb ik weer mooie foto’s gemaakt. Neemt u rustig de tijd om deze eens te bekijken!
’s Avonds ging ik de derde dag van avondvierdaagse met mijn kleindochter lopen.
U ziet, er worden deze dagen heel wat kilometers gemaakt.
Gr. Heopa

3 Comments

 1. Harold 12 juni 2016 at 06:01

  Wat een prestatie en prachtige foto’s zeg.

 2. Marco 13 juni 2016 at 12:23

  Bedankt voor de pauze, was gezellig. Mooie foto’s en ook leuk mijzelf eens in actie te zien! 😉

 3. heopa 14 juni 2016 at 10:19

  Hoi Marco, dank je wel voor je reactie, en misschien tot een volgende wandeling.
  Gr Heopa / Henk

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.