Published On: 11 juni 2016By 9s Reacties

Almere, 11 juni 2016

Vandaag was de 5e dag van de Almeerdaagse. Toen ik bij de start kwam, was het al erg druk.
We gingen met een klein groepje van start. Via de Molenbuurt en de Bouwmeesterbuurt kwamen we langs het Fanny Blankers-Koen Sportpark. Hier gingen we onder de Hoge Ring door naar het Wilgenbos.
Via het Wilgenpad (wat tussen twee wateren loopt) gingen we richting het Gemaal de Blocq van Kuffeler.
Daar aangekomen gingen we via de sluis een pad omhoog en zo weer over de brug van de Oostvaardersdijk. Volgens afspraak zou hier een ruststop zijn. Helaas was bezoekerscentrum De Trekvogel nog gesloten. Op naar de volgende rustpost. We gingen verder via de Lepelaarsplassen en aan de rechterkant zagen we de Natte Graslanden met uitkijkposten zie: vogelkijkhut. En links van ons zagen we de Noorderplassen. U snapt wel dat we nu steeds meer zin in koffie kregen. Eén van de wandelaarsters liet weten dat haar zoon in één van de huizen woont waar wij langs kwamen. We kregen haar zo ver dat ze hem ging bellen en ja hoor, we mochten komen voor de koffie. Hij ontving dus voor hem vier onbekende wandelaars heel gastvrij. We kregen twee keer koffie aangeboden. Ik heb hem de fotocamera gegeven om een foto als herinnering te maken. Helaas is deze foto mislukt.
Nogmaals hartelijk bedankt voor de lekkere koffie!
We vervolgden de weg richting Almere-Poort. Hier liepen we langs het Klokhuis  zie:
cascadepark.klokhuis .En nog een speciaal bouwsel dat met zandzakken was opgebouwd (zie foto). Een stukje verderop was een braderie aan de gang. Hier hadden we ook een officiële rust. We hadden er inmiddels 24 km opzitten. Dus nog 16 te gaan (dachten wij).
Op de braderie stonden diverse kraampjes en er was een muziekpodium. Het was hier erg gezellig.
Terwijl we weer verder liepen, hoorde ik iemand mijn naam roepen. Tot mijn verbazing stond mijn zus met een kraampje op de braderie. Ik heb haar even begroet en direct een foto gemaakt. Nu gingen we toch echt weer verder. Doordat Almere-Poort nog steeds uitbreidt en mensen hun eigen woningen kunnen ontwerpen zie je hier veel verschillende soorten woningen staan. Er staan hele mooie woningen tussen! Via de Literatuurwijk gingen we naar Almere-Haven. We liepen onder de A6 door en kwamen in het Vroege Vogelbos, waar een bijzonder bankje staat. Ik heb hier al diverse wandelaars op de foto gezet en ook dit keer is het weer gelukt (zie foto’s). We kwamen aan bij het Eksternest zie: Het Ekesternest   Waar we een kleine pauze hadden.
De route ging weer verder en we liepen een klein stukje langs het Weerwater op weg naar het Wetering Park, waar de laatste rust en controle zou zijn. Hierna gingen we een stukje door Danswijk, langs de A6 richting Almere-Buiten en nog een stukje door de Bloemenbuurt waar de finish was.
We hebben een afstand afgelegd van 42,5 km. We hebben onderweg diverse oefeningen gedaan en we hebben ook nog even heel strak in marstempo gelopen. De wandelaars mogen hier ook even op reageren!
We hebben enorm genoten van de natuur en de mooie huizen waar we langs kwamen. Kortom deze groep wandelaars heeft zeer genoten van deze vijfde wandeldag. Het was weer top!
Mijn dank gaat uit naar de organisatie van deze Almeerdaagse!
Gr.Heopa