Almere, 15 juni 2016

Vandaag begint de Plus Wandel 4-Daagse van Alkmaar. Het is de 10e keer dat zij dit organiseren.
Ik (Heopa) loop voor de derde keer mee.
Ik had de avond ervoor mijn spullen al klaar gelegd en mijn brood klaargemaakt.
De wekker liep om 5.05 uur af en om 5.52 uur kwam de bus. Ik ging om 6.02 uur met de trein naar Amsterdam CS waar ik moest overstappen. Om ongeveer 7.40 uur kwamen we bij de start aan.
Nadat ik mij aangemeld had en de chip aan mijn veter bevestigd had, kon mijn wandeling beginnen.
Via het Egmondermeer en diverse landerijen liepen we naar Egmond. Aan de rand van Egmond staat nog een deel van Slot op den Hoef en de slotkapel. Als u hier nog iets meer over wilt lezen kunt u kijken op: Slotkapel_(Egmond_aan_den_Hoef)
In de slotgracht staat ook een standbeeld van Lamoraal van Egmond. Voor meer info zie: Lamoraal_van_Egmont.
We vervolgden de route richting Egmond aan Zee. Voordat we de duinen ingingen, kwamen we nog langs een stuk land dat vol stond met mooie bloemen (zie foto’s). We kwamen bij hotel Zuiderduin waar ook de controlepost was. We mochten dwars door het hotel lopen. Bij de controlepost zag ik vier dames met wel heel bijzonder hoedjes. Ik vroeg of ik hen op de foto mocht zetten. Zij vonden dit prima! U kunt het resultaat bekijken bij de foto’s. Via de achteruitgang kwamen we bij Egmond aan Zee uit. We liepen een stukje door het centrum. In het centrum zag ik nog een jarige staan en die heb ik maar even op de foto gezet en toen gingen we het strand op. Hier stond een kraampje met bananen en flesjes water. Dit werd aan de wandelaars uitgedeeld. We hebben 5 km over het stand gelopen. Er lagen veel kleine kwallen en twee hele grote (zie foto’s). Er kwamen een paar bekende wandelaars voorbij en ik vroeg of ze even op de foto wilden (zij doen dit vaker dus vandaar dat ik het ook vroeg). Ik was een klein beetje ondeugend…. Ja, en hoe of wat, dat beloofden zij zelf op mijn website te plaatsen. Ik ben benieuwd. U ook? Houd dan mij website in de gaten. Ook nu kon ik het weer niet laten en vroeg een medewandelaar om een foto van mij in de zee te maken. Na de strandwandeling kwamen we in Bergen aan zee uit. Hier was ook een controlepost. Eenmaal boven heb ik gauw mijn voeten weer zandvrij gemaakt en mijn sokken en schoenen weer aangetrokken. We liepen weer door de duinen, waar ook een standbeeld staat van Herman Gorter (1864 – 1927). Op de sokkel staan teksten. Op de voorkant staat Herman Gorter (1864-1927). Rechts, achter en links staat: De dagen/ daar wandel ik/ lichtreuzen/ laag tusschen. Voor meer info zie: vanderkrogt.net/standbeelden . We liepen weer verder en ik zag dames met een rode bolhoedje. Nou vooruit, ook maar even op de kiek. Zo kwam ik dan bij Ruïnekerk uit. De Ruïnekerk stamt uit de 15e eeuw. Voor meer info zie: Fnekerk_(Bergen). We vervolgden de route via het bos. Hier staan twee kunstprojecten van Dick Lubbersen (Hier ben ik thuis) voor meer info zie de foto’s.
Wat natuurlijk niet aan deze wandeltocht mocht ontbreken waren de kaasmeisjes van Beemster kaas, die dan ook een heerlijk stukje kaas lieten proeven. Na twee kilometer kwamen langs speeltuin
‘De Bedriegertjes’. Hier was ik ruim 58 jaar geleden ook met mijn ouders geweest. Dit was een stukje nostalgie. Inmiddels had ik de finish weer gehaald. Wat heb ik weer genoten! Het was een prachtwandeling. Nu was het tijd om weer met de trein naar Almere te gaan. Daar aangekomen wilde ik met de bus naar huis. Ik zag echter een hoop bussen stilstaan. En ook de chauffeurs stonden bij elkaar. Aangezien ik zelf ook 43 jaar buschauffeur ben geweest en een deel daarvan ook in Almere, was ik toch wel even benieuwd wat er aan de hand was. Helaas was er weer een ruit van de bus ingegooid! Zoals u in het nieuws heeft kunnen volgen, was dit al vaker gebeurd. De chauffeurs weigerden om nog verder te rijden. De burgermeester en een aantal wethouders zijn naar het station gekomen. Na twee uur praten en overleggen gingen de chauffeurs weer met de bussen rijden. Het was me een dagje wel!
Tot morgen!
Gr.Heopa

3 Comments

 1. Rene de Lange 16 juni 2016 at 21:35

  pfff zo vroeg opstaan en 2 uur met de trein mee voor een wandeltocht.
  dan had ik toch echt de auto gepakt.
  leuke foto’s

 2. Diana Liesdek van der Sanden. 19 juni 2016 at 05:52

  Hi pappa
  De foto’s zijn mooi
  Voor al ben ik onder de indruk van een foto en dat is die foto met die kwal op het strand ik wist niet dat ze zo groot konden zijn. Ook vind ik de foto ook erg leuk dat u in het water staat.de foto die u van Harold hebt gemaakt is ook heel ergens leuk. .
  Groetjes van Harold & Diana.

 3. heopa 19 juni 2016 at 18:52

  Hoi René, Ja 4 x om 5 uur opstaan en dan nog te laat naar bed ( omdat ik zo graag mijn website up-to-date wil hebben!
  Oh je moet wat over hebben voor een hobby.
  En ook van ochtend alweer om 08.15 opstaan en van middag visite gehad, (dus geen middag dutje.)
  Van avond vroeg naar bed.
  Maar alle foto’s staan met verslag op de website, en daar ben ik heel blij mee.
  Wat de trein betreft ja het kost veel meer tijd, je bent langer onderweg vooral als je moet overstappen.
  Gelukkig ben ik niet de enige die dit mee maakt. Maar met de trein is fijn.
  gr. heopa / Henk

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.