Almere, 17 juni 2016
De derde dag vertrokken we vanuit het AZ-stadion. We liepen door de Groot Limmerpolder en kwamen daarna langs de Noordermolen (dit is een poldermolen). Hier werd aan Heopa gevraagd om op het bruggetje een groepsfoto te maken. Dat kon ik natuurlijk niet weigeren. We liepen verder richting Akersloot waar in het centrum tevens de eerste stempelpost was. Het was er gezellig druk. Even later
kwamen we bij het Museumgemaal 1879 van de Groot Limmerpolder. Ja, ja, ik kreeg hier uitleg en een speciale rondleiding! Er werd mij onder andere verteld dat één groot tandwiel helemaal van staal is gemaakt en één groot tandwiel van houten kartels. Dit is zo gemaakt om ongelukken te voorkomen (dit is de kartel met twee stukjes naast elkaar). Vroeger werd de vijzel door een stoommachine aangedreven maar na 40 jaar dienst is deze vervangen door elektrische aandrijving (zie foto’s). Er hangen ook oude kaarten van Noord-Holland. Zie: gemaal1879.nl   Ik kan u zeggen dat het de moeite waard is om even te kijken. We liepen door naar Limmen. De route ging rechtdoor de Schoolstraat in, maar ik ging even de Zuiderkerklaan in. Hier staat namelijk een oud kerkje en ik was nieuwsgierig hoe oud dit kerkje is. De deur stond open, dus liep ik even verder. De koster was aanwezig en ik mocht even binnen kijken en foto’s maken. Deze kerk heeft een bijzondere geschiedenis. Voor meer info zie: Kerkje Limmen . Hierna ging ik weer terug naar de route en liep richting de Kapellaan te Kaandorp/Heiloo. Hier is een bedevaartsoord waar je de kapel mag bezoeken en een wandeling kan maken door het park. Ook dit is echt de moeite waard om eens te bezoeken. Zie ook mens-en-samenleving.infonu.nl-heiloo-bij-onze-lieve-vrouwe-ter-nood. . In Heiloo staat een wit kerkje dat dateert uit het jaar 700. Dit kerkje heeft ook een bijzondere geschiedenis zie foto’s en wittekerkheiloo. . Op de foto’s kunt u zien dat op het plein een vrouw met een fiets staat. Ook hier heb ik wat informatie voor u opgezocht, zie
vanderkrogt. standbeelden . Ik liep weer verder en ik zag een mooi rijtuig met een jonkheer en een jonkvrouw. U kent mij ondertussen al een beetje, dus ja hoor, ik mocht van dit paar ook een foto maken en…er werd een foto van Heopa gemaakt met de jonkvrouw!
Dit vind ik nu de leuke dingen van het wandelen. Aan de overkant van de weg hebben zij hun landhuis. Dit landhuis, dat net gerestaureerd is, is ook te bezichtigen, zie: info.oudheiloo@gmail.com.
Tijdens de laatste kilometer kwamen we ons Beemsterkaas meisje weer tegen. Natuurlijk had zij weer heerlijke stukjes kaas bij zich. Hierna gingen we weer naar de finish in het AZ-stadion.
Nu is het tijd om uit te rusten en mij voor te bereiden op de laatste dag van deze wandeltocht.
Tot morgen!
Gr. Heopa

4 Comments

 1. Leo Grent 18 juni 2016 at 17:51

  Hoi opa,

  Leuk je te hebben ontmoet tijdens de 4 daagse. Ik heb nog niet alle foto’s bekeken maar het ziet er mooi uit. Hopelijk zie ik je weer eens wanneer ik samen met Carla, Nel en Jan aan het wandelen ben.

  Groetjes Leo

 2. heopa 19 juni 2016 at 18:43

  Dag Leo,
  leuk dat je een reactie heb gegeven!
  Alle 4 daagse foto’s van Almaar staan met verslag op de website.
  Ik wens je nog veel kijkplezier ( wanneer je er even tijd) voor heb.
  Groetjes van Heopa

 3. joke hoekstra 20 juni 2016 at 10:58

  GOEDEMORGEN Opa, wat ook leuk dat u een foto van mijn zus en mij hebt genomen bij uitdeel post van de appelen.Is het mogelijk dat ik er 2 bij u kunt bestellen
  Het is foto nr 8 .

  Vriendelijk groet
  Joke hoekstra

 4. heopa 20 juni 2016 at 11:27

  Dag Joke,
  Ik stuur je twee foto’s, nr.7 en 8 omdat je om 2 foto’s vraagt.
  Ze zijn gratis, en zo kan je ook op deze website nog even de wandeldagen op nieuw beleven.
  ik vermoed dat je de derde dag bedoeld, als ze niet goed zijn laat het dan gerust weten dan zal ik de juiste door sturen,
  maar dan graag duidelijk vermelden welke dag en de juiste nr.
  Gr.Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.