Published On: 18 juni 2016By 6s Reacties

Almere, 18 juni 2016
Tja, zo gaat het….. je leeft ergens naar toe en voordat je het weet, is het alweer voorbij!
Dat geldt ook voor de Plus Wandel4daagse van Alkmaar. Vandaag was alweer de 4e en laatste dag.
De start vond plaats bij sportcomplex Oosterhout. Toen ik startte, was een groot deel van de wandelaars al onderweg. Zo mochten de wandelaars die de 40 km lopen al om 7.00 uur starten.
Ik startte om 8.12 uur en mijn route ging eerst door het oude gedeelte van Alkmaar (zie foto’s). We verlieten de oude binnenstad via de Ringersbrug over het Noord-Hollandskanaal en kwamen bij Stadspark Rekerhout In Alkmaar-Noord. Hier was de eerste controlepost. We liepen verder en kwamen weer langs de molens waar we woensdag ook al langs gelopen hadden, alleen liepen we nu in tegengestelde richting. We staken de Hoornse Vaart over en liepen de Rekerdijk op en dan door een stukje natuurgebied waar diverse paden de namen hebben van allerlei planten. Na 11 km kwamen we langs de Zomerdel. De Zomerdel is de centrale waterplas in Recreatiegebied Geestmerambacht met een groot uitgestrekt water voor varen, windsurfen of ander waterpret en diverse afgezette zwembaaien voor heel veel zwemplezier. We liepen verder en toen we bij manege Beukers aankwamen, nam ik even tijd om te pauzeren. Na 20 minuten ging ik weer verder. Ik had nog 11 km te gaan tot de finish. We liepen door het dorp Koedijk waar het erg gezellig was. Er stonden verschillende mensen langs de kant van de weg die een en ander uitdeelden. Zo gingen we verder richting de Kanaaldijk en liepen we 5 km langs het Noord-Hollandskanaal. We zagen hier twee mannen die aan het Flyboarden waren. Dit was erg mooi om te zien (zie foto’s).
Via de Koedijkervlotbrug gingen we weer aan de andere kant van het kanaal lopen. Ongeveer 2 km voor de finish kregen de wandelaars een zijde bloemenslinger met een kaartje van de Plus Wandel4daagse aangeboden. Zo kwamen we weer in de binnenstad van Alkmaar waar ook de grote kerk staat. Via de grote kerk, waarin een expositie plaatsvindt, liepen we door naar de finish op het Waagplein. Hier kregen we onze welverdiende medaille.
De Plus Wandel4daagse zit er weer op. Ik heb heel erg genoten van deze 4-daagse en ik wil een ieder bedanken die geholpen heeft dit mogelijk te maken.
Gr. Heopa