Almere, 18 juni 2016
Tja, zo gaat het….. je leeft ergens naar toe en voordat je het weet, is het alweer voorbij!
Dat geldt ook voor de Plus Wandel4daagse van Alkmaar. Vandaag was alweer de 4e en laatste dag.
De start vond plaats bij sportcomplex Oosterhout. Toen ik startte, was een groot deel van de wandelaars al onderweg. Zo mochten de wandelaars die de 40 km lopen al om 7.00 uur starten.
Ik startte om 8.12 uur en mijn route ging eerst door het oude gedeelte van Alkmaar (zie foto’s). We verlieten de oude binnenstad via de Ringersbrug over het Noord-Hollandskanaal en kwamen bij Stadspark Rekerhout In Alkmaar-Noord. Hier was de eerste controlepost. We liepen verder en kwamen weer langs de molens waar we woensdag ook al langs gelopen hadden, alleen liepen we nu in tegengestelde richting. We staken de Hoornse Vaart over en liepen de Rekerdijk op en dan door een stukje natuurgebied waar diverse paden de namen hebben van allerlei planten. Na 11 km kwamen we langs de Zomerdel. De Zomerdel is de centrale waterplas in Recreatiegebied Geestmerambacht met een groot uitgestrekt water voor varen, windsurfen of ander waterpret en diverse afgezette zwembaaien voor heel veel zwemplezier. We liepen verder en toen we bij manege Beukers aankwamen, nam ik even tijd om te pauzeren. Na 20 minuten ging ik weer verder. Ik had nog 11 km te gaan tot de finish. We liepen door het dorp Koedijk waar het erg gezellig was. Er stonden verschillende mensen langs de kant van de weg die een en ander uitdeelden. Zo gingen we verder richting de Kanaaldijk en liepen we 5 km langs het Noord-Hollandskanaal. We zagen hier twee mannen die aan het Flyboarden waren. Dit was erg mooi om te zien (zie foto’s).
Via de Koedijkervlotbrug gingen we weer aan de andere kant van het kanaal lopen. Ongeveer 2 km voor de finish kregen de wandelaars een zijde bloemenslinger met een kaartje van de Plus Wandel4daagse aangeboden. Zo kwamen we weer in de binnenstad van Alkmaar waar ook de grote kerk staat. Via de grote kerk, waarin een expositie plaatsvindt, liepen we door naar de finish op het Waagplein. Hier kregen we onze welverdiende medaille.
De Plus Wandel4daagse zit er weer op. Ik heb heel erg genoten van deze 4-daagse en ik wil een ieder bedanken die geholpen heeft dit mogelijk te maken.
Gr. Heopa

6 Comments

 1. coby van steeg 19 juni 2016 at 20:57

  Hoi henk.
  Wat een prachtige fotos van deze 4 daagse Alkmaar, prachtige teksten heb je erbij geschreven.
  Toen ik de fotos zag, had ik zo het gevoel, woh had ik daar ook maar gelopen.zo dat wandelgevoel.
  goed gedaan hoor deze 4 dagen.
  groetjes Coby

 2. Wilma 19 juni 2016 at 21:58

  Heopa, wat leuk om u ontmoet te hebben en wat een leuke verslagen van de Alkmaarse. De foto’s zijn heel herkenbaar 🙂 u maakt er echt werk van om de achtergrond informatie op te zoeken.. Ik denk dat u het meeste rond de route gezien heeft dan iemand anders.
  Groetjes wilma ( die met die grote rugzak en uit dezelfde woonplaats)

 3. heopa 20 juni 2016 at 07:12

  Dank je wel Wilma, voor je reactie.
  Mensen kunne op verschillende manieren wandelen en ieder op zn.. eigen manier natuurlijk.
  En zo als ik het doe, geniet ik niet alleen met wandelen.
  Want als de wandelaars naar mijn foto’s kijken, zijn ze op hun beurd ook weer de wandeling opnieuw aan het beleven.
  En vaak laten ze het dan ook andere zien.
  En ik hoop dan dat daar door nog meer mensen (kinderen) gaan wandelen.
  en zo heb ik dan nog meer plezier, om door te gaan met dit werk.
  gr.Heopa

 4. heopa 20 juni 2016 at 07:16

  Dank je wel Coby, voor je fijne reactie.
  Gr.Heopa / Henk

 5. Carla Spierings 20 juni 2016 at 15:50

  Beste Heopa,

  Wat een herkenning als ik de foto’s van u bekijk. Ik heb vorig jaar de 25 km van de Plus Wandelvierdaagse gelopen. Het was een hele belevenis. Als ik dan de foto’s bekijk dan komen er weer bepaalde herinneringen terug. Bedankt. Dit jaar kan ik helaas door verschillende omstandigheden geen vierdaagse lopen. Maar volgend jaar, in 2017, ben ik van plan om de Heuvelland vierdaagse in Limburg te gaan lopen. Met vriendelijke groet, Carla Spierings Etten-Leur

 6. heopa 20 juni 2016 at 23:19

  Dag Carla, Ondanks dat je nu niet de 4 daagse kan lopen, en dan toch even de tijd heb om op mijn website te kijken,
  en ook nog er op reageert. vind ik geweldig.
  Ik hoop dat herinneringen een positieve effect mag hebben.
  Maar je hoeft niet alleen een 4 daagse te lopen, er zijn ook ander wandeltochten ook al zijn die vaak maar 1 dag.
  maar als het kan probeer wel te blijven wandelen!
  Dank voor je reactie.
  En misschien wel tot een volgende wandeling.( Ps. ik probeer ook het hele jaar door te lopen het geeft mij steun en kracht.
  Gr.Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.