Published On: 23 juni 2016By 4s Reacties

Almere, 23 juni 2016
Ondanks het slechte weer van afgelopen nacht, ben ik toch naar Laren gegaan. Onderweg hadden we nog last van een zeer zware regenbui. Toen ik bij de start aankwam, was men druk bezig met het wegvegen van het regenwater (zie foto’s). Gelukkig kwamen toch steeds meer wandelaars zich melden voor de 2e wandeldag. Het was ondertussen droog geworden en om 07.35 uur vertrokken we.
We liepen over zeer modderige paadjes en gingen via de Wakkerendijk richting Eemnes. Altijd als ik in het Gooi en Baarn loop komen bij mij herinneringen boven uit mijn tijd als buschauffeur. Tussen augustus 1970 en mei 1989 reed ik hier heel vaak met de bus vanuit Amsterdam naar Baarn. Dit deed ik dan wel drie keer per dag. Het waren dan ook diensten van ruim 9 uur. Dit was toch een goede tijd!
We liepen dus op de Wakkerendijk en op nummer 162 was een heel gezellig restaurant, ‘de Deel’ dedeeleemnes. genaamd. Hier werd ons gratis drinken en een koekje of snoepje aangeboden. We konden, als we niet te vroeg waren, ook de Grote of Sint Nicolaaskerk bezichtigen. Helaas waren we dus te vroeg en was deze dicht. Ik heb toch wat informatie voor u opgezocht. Grote_of_Sint-Nicolaaskerk_(Eemnes). Zo kwamen we dan bij boerderij
Stadswijk. Hier kon je biologische groente en fruit kopen en nog wat dingetjes. We hebben nog even door een winkelstraatje gelopen en gingen daarna de polder in. Dit was een route van ongeveer 6 km mooi landschap, als het tenminste droog is en dat was het gelukkig op dat moment. In de verte zagen we echter wel de dreiging van donkere wolken (zie foto’s). We liepen langs Theetuin Eemnes, waar ook een ooievaarsnest was met hierin jonge ooievaars. We staken de A27 over richting Blaricum. De route in en om Blaricum was een flinke wandeling. In Blaricum dorp trakteerde één van de dames op een overheerlijk ijsje bij de bekende ijssalon waar we een paar weken eerder ook al getrakteerd werden.
We waren niet de enige die op dit idee gekomen waren, want we kwamen hier drie mensen van het bestuur van Samen op Pad tegen. We gingen naar het volgende rustpunt en dit was eetcafé de Woensberg. Toen we daar aankwamen, begon het te regenen. Helaas mochten de wandelaars hier niet naar binnen. Er werd gezegd dat er te weinig personeel was en dus zat er niets anders op dan in de regen buiten te zitten en onze pauze te nemen. We gingen weer verder en gelukkig werd het ook weer droog.
Nu liepen we richting de finish. We kwamen nog langs één controlepost waar we nog wat drinken kregen met een versnapering erbij. We moesten nog 5 km lopen en dan zat deze wandeling er weer op.
We hebben veel gezien en ook echt genoten van deze prachtige route.
Gr. Heopa