Almere, 17 juli 2016

Vandaag ben ik in Nijmegen, de oudste stad van Nederland, aangekomen. Vanaf 19 juli wordt hier de 100e Vierdaagse gehouden.

Ik vind het altijd fijn om wat eerder in Nijmegen te zijn. Ik kan mij dan rustig aanmelden en even in de stad rondlopen om rond te kijken. Er zijn zoveel oudheden te bewonderen! Elk jaar weer ontdek ik nieuwe dingen. Zo zag ik vandaag weer een hele mooie gevel. Verder viel het oude weeshuis op (zie foto’s). De mensen die in de Ganzenheuvel slapen gaan hier voor het eerst eten. De gemeente is namelijk de eerste verdieping van de Ganzenheuvel aan het verbouwen en daar kan dus niet gegeten worden. Ik heb maar even wat informatie voor u opgezocht over Nijmegen. Het is namelijk echt de moeite waard om eens in deze stad rond te lopen Nijmegen Ook heb ik informatie over het ontstaan van de Vierdaagse, die in 1909 voor het eerst plaats vond, heb ik voor u opgezocht zie: Nijmeegse_Vierdaagse
Ik besloot om mij te gaan aanmelden voor de Vierdaagse. Het was dit keer veel drukker dan andere jaren om deze tijd. Ik heb zeker drie kwartier in de rij gestaan. Hierna maar even op de foto bij het reclamebord voor de speciale editie van het monopolyspel.

Om ongeveer 16.40 uur begon de vlaggenparade. Deze werd dit keer niet in het stadion gehouden zoals voorheen wel het geval was. Doordat dit de 100e Vierdaagse was, hadden de wandelaars hier wel iets meer van verwacht. Ik ging even wat eten en daarna op naar de Waalkade waar om 22.30 uur het vuurwerk zou beginnen. Vaak kwamen er luchtballonnen over. Vandaag helaas niet. Gelukkig konden we wel genieten van de bootjes op het water en de ondergaande zon. Na lang wachten begon dan eindelijk met veel spektakel het vuurwerk. Ik heb geprobeerd om hier ook zoveel mogelijk foto’s van te maken. U begrijpt dat vuurwerk fotograferen heel lastig is, zeker als je geen professional bent. Ik hoop dat ik u toch een beetje kan laten zien hoe mooi dit vuurwerk was.
Ik wens iedereen veel kijkplezier. Natuurlijk mag u ook altijd een reactie plaatsen.
Gr. Heopa
 

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.