Almere, 20 juli 2016
Vandaag de tweede dag (dag van Wijchen) van de Vierdaagse. Het is 4.50 uur als ik ga ontbijten. Voor ik echter zover ben kom ik een paar dames tegen die verkleed zijn als………met een grote speen. U begrijpt dat ik nu eerst een foto van deze dames maak. Het is vandaag namelijk ‘roze woensdag’ in Nijmegen.
Het is ondertussen 5.24 uur als ik bij de start sta. Vandaag ga ik samen met de jarige Irene lopen.

Irene is 70 jaar geworden en loopt ook 4 x 40 km. Het begint al gezellig. Langs de route staan, net zoals altijd, weer veel mensen (studenten en jongeren) de wandelaars aan te moedigen. Veel wandelaars hebben zich in het roze gekleed. Ieder op zijn eigen manier. Ik heb diverse foto’s (met toestemming) gemaakt. Het wordt steeds warmer. De thermometer geeft om 8.20 uur al 18 graden aan. Dit belooft wat voor de rest van de dag.

Om 8.25 uur lopen we Wijchen binnen en komen we bij de rustpost van de militairen. Irene neemt hier even de tijd om haar man te bellen en hem goedemorgen te wensen. Verderop zie ik een hele mooie, grote zwam. Natuurlijk moet ik deze even op de foto zetten. In Wijchen staat burgermeester Hans Verheijen klaar om de wandelaars te begroeten. Irene wist dat ik de burgervader een presentje zou overhandigen en vond het ook wel leuk om met hem op de foto te gaan. Zij wist niet dat dit kon en had dit ook niet durven vragen als zij alleen gelopen had. U kunt op de foto’s zien hoe leuk zij dit vond. Daarna mocht ik ook even naar de burgermeester. Net als vorig jaar vroeg ik hem of hij de vlag herkende die ik bij mij had. Net als vorig jaar wist hij niet dat het de vlag van Almere was. Ik hoop dat ik hier door mijn actie om Almere te promoten verandering in heb gebracht. Onderweg wordt er weer van alles uitgedeeld; snoep, drop, water, fruit enz. Helaas veroorzaakt dit wel veel rommel op straat. Ik weet dat het altijd weer een hele klus is om dit op te ruimen.

Veel wandelaars, inclusief Heopa, maken een stop bij de KWBN en laten hier hun benen insmeren
met Perskindol tegen spierpijn. We gaan weer verder richting Beuningen. Hier staat burgermeester Carol Franciscus van Eert. Natuurlijk maken we ook hier een stop om Almere te promoten. Toen ik aangaf dat Irene jarig was, mocht zij ook weer met de burgermeester op de foto. Zij kreeg zelfs een mooie bloemenslinger om. De temperatuur is ondertussen opgelopen tot 29 graden. Veel wandelaars hebben last van blaren en uitslag op de benen. Om 14.52 uur komen we op de Waalkade aan en hebben we nog twee kilometer te gaan. Via het centrum lopen we naar de finish.

Ik ga weer naar de Ganzenheuvel om even te douchen en te eten. Dit keer kregen we broccolibouillon, pasta en ook nu weer een extra toetje omdat er over was. Het smaakte allemaal weer prima.
Door de warmte was ik wel erg moe geworden en besloot om lekker binnen te blijven en op tijd naar bed te gaan.

Tot morgen, dag drie!
Gr.Heopa

 

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.