Almere, 2 juli 2016

Vandaag, zaterdag 2 juli 2016 was het dan eindelijk zover. Om 16.10 uur vertrok ik naar Someren!
Zou nu dan toch eindelijk mijn wens in vervulling gaan?
Elf jaar geleden begon ik met wandelen en al die jaren hoorde ik tijdens mijn wandelingen mooie verhalen over de Kennedymars (80 km). Ik heb vele verslagen hierover mogen lezen, vooral de prachtige blogs van Monique van der Slot en nu, eindelijk, mag ik ook mijn ervaring op schrijven.
Vorig jaar heb ik mijn eerste poging gedaan om te lopen, helaas werd de Kennedymars toen ingekort naar 52 km. Dit was vanwege de voorspelde hitte.
Net als vorig jaar, liep wandelmaatje Corrie mee, Ik had ook nu weer veel steun aan haar.
Voor Corrie was het de elfde keer dat zij een Kennedymars liep. Ik kwam om 18.02 uur in Someren aan en er kwam een fikse regen/hagelbui naar beneden. Gelukkig was deze bui van korte duur.
Ik vind het altijd leuk om na het ophalen van mijn startkaart even de omgeving te verkennen en al wat foto’s te maken. Terwijl ik hier mee bezig was, belde Corrie mij op en vertelde dat zij met haar man bij de cafetaria zat. Ik ben daar toen ook naar toe gegaan en werd door hen getrakteerd op een goed gevulde bak patat en drinken.
Het werd steeds drukker en ondertussen was de vlam aangestoken met de fakkel die door hardlopers bij de start gebracht was. Er werden verschillende toespraken gehouden en er werden drie vlaggen gehesen. De eerste vlag was de die van Amerika en hierna werd het Amerikaanse volkslied gespeeld. Hierna werd de Nederlandse vlag gehesen en het volkslied gespeeld. Na de toespraken werd het startschot gegeven en kon de Kennedymars beginnen.
We kregen een buitje maar deze was gelukkig van korte duur. Om 22.10 uur was het weer droog en zo is het ook de hele nacht gebleven. Het eerste blokje van de route was rondom Someren en er doorheen.
Hierna liepen we richting Lierop. In Lierop was de eerste controlepost. We hadden 19 km gelopen.
Tijdens de rustpauze en ook onderweg was er veel muziek. Er waren veel mensen op de been om de wandelaars te begroeten en aan te moedigen. We gingen verder richting Mierlo. Het was ondertussen 01.10 uur en je zou denken dat het nu toch wel wat stiller zou worden langs de route. Niets was echter minder waar. Ondanks het late tijdstip zaten er nog veel mensen met vuurkorven, kaarsjes en muziek buiten. Om 03.07 uur, we hadden toen 29 km gelopen, kwamen we in Mierlo aan. Ook hier was veel publiek en muziek. Er werd het één en ander uitgedeeld. We gingen door naar Helmond. Bij Wijkcentrum ’t Brandpunt was een controlepost. Hier hadden we een grote rust. We hadden er toen 38 km opzitten.
We werden goed ontvangen in de sporthal. Er was hier van alles te krijgen zoals brood, bouillon, koffie, thee, krentenbollen enz. Na een half uur rust gingen we weer verder. Mijn heupen begonnen plotseling erg pijn te doen. Ik besloot dat ik me in Mierlo bij de EHBO post zou laten masseren. De wachtrij was echter zo lang, dat ik besloot om door te lopen. Corrie vond dit geen goed idee, maar ik kon haar toch overtuigen toen ik beloofde om bij de volgende stop in Lierop (59 km) mijn heupen te laten masseren. Gelukkig was ik hier snel aan de beurt. Zo kon ik weer verder. We hadden nog 21 km te gaan.
Mijn linkerbeen ging nu wel, maar mijn rechterbeen nog steeds niet. Ik liep toch door en zo kwamen we in Heusden aan, waar we getrakteerd werden op een ijsje, een bakje cherrytomaatjes, een blikje appelsap enz.
Toen ik rust nam, zag ik het even niet meer zitten. Ik zei tegen Corrie dat zij rustig door mocht lopen (dit had ik al eerder gezegd) dan zou ik wat langer rusten of even gaan liggen. Corrie wilde niet. Zij wilde mij niet in de steek laten. Zij gaf aan dat ik nog even rust moest houden, maar eigenwijs als ik ben, ging ik toch weer verder. En ja hoor…..de finish kwam in zicht. Leo, de man van Corrie, stond ons op te wachten en maakte foto’s van ons.
En ja……mijn eerste Kennedymars is een feit!! Mijn dank gaat uit naar Corrie, de organisatie, alle vrijwilligers (dat waren er echt een heleboel) en de mensen die ons van voldoende eten en drinken voorzien hebben.
Ook de mensen langs de kant van de route (met of zonder muziek). Dankzij jullie allemaal was dit geweldig om mee te maken. Ik ben een ervaring rijker!
Ik hoop de volgende Kennedymars weer te lopen.
U kunt op de website de foto’s bekijken en zo de route mee te beleven.
Gr. Heopa

6 Comments

 1. irene 5 juli 2016 at 13:24

  Hi Henk.

  je droom is nu werkelijkheid geworden.
  Het was wel afzien maar je hebt het wel geflikt.
  Misschien de volgende kennydiemars wij samen maar dat is latere zorg.
  Nogmaals van harte gefeliciteerd namens Irene en Martien.

 2. coby van steeg 5 juli 2016 at 20:51

  Hoi Henk.
  wat een schitterende fotos,weer en een mooi verslag van je.
  ik ben zo blij voor jou ,dat je wens is uitgekomen, en je de kennedy heb kunnen uitlopen. Je droom is waar geworden.
  wat een goed. En verzorgde tocht is dat als je het leest.
  ik vind het een super prestatie van je.
  geniet ervan, je heb het verdient.
  goed van corry dat ze bij je is gebleven,en je zo gesteunt heeft.
  Echte vriendschap. Groetjes coby

 3. Marij Smeets 13 juli 2016 at 21:37

  Dag Henk,

  Allereerst gefeliciteerd met het uitlopen van je 1e Kennedymars! Ik kan me als de dag van gisteren herinneren hoe emotioneel ik me voelde toen ik de eerste keer die finish bereikte. Een gevoel dat je nog lang bijblijft.
  Een compliment voor Corry is hier zeker ook op zijn plaats. Wat een fantastisch wandelmaatje heb je aan haar gehad! Top Corry!
  Daarnaast heb ik genoten van je verslag en van de mooie foto-impressie van de tocht. De afgelopen dagen heb ik duizenden foto’s de revue zien passeren, maar er was geen enkel verslag van de gehele tocht met ook nog eens een aantal mooie sfeerplaatjes.
  Bedankt dat je dit hebt willen delen!
  Mocht je het Kennedymars-virus hebben opgelopen (en die kans is groot) dan zie ik het volgende verslag nu al met plezier tegemoet.

  Met sportieve groet,
  Marij

 4. heopa 13 juli 2016 at 21:59

  Dag Marij, Wat een mooi bericht heb je geschreven / en een mooi compliment .
  Dank je wel daar voor. Ik ga nu eerst de Nijmeegse 4 daagse lopen( hoop de 9e keer uit te lopen.
  Dan de Heuvelland 4 daagse voor de 5 X en eind augustus de IJzer in België voor de eerste keer .
  Als alles goed is gegaan dan hoop ik nog een Kennedy-mars te lopen.
  gr. Heopa

 5. Liesbeth 21 juli 2016 at 08:14

  Super gedaan!
  Leuke site en proficiat met de behaalde prestatie.
  Wij stonden bij de 50 km post om jullie van nieuwe brandstof te voorzien.

 6. heopa 23 juli 2016 at 16:50

  Dag Liesbeth, wat leuk dat je gereageerd heb.
  Ik ben net thuis van de Nijmeegse 4 daagse. daar he3b ik 4 x 40 Km gelopen.
  en 11 augustus, ga ik naar Berg en Terblijt voor de Heuvelland 4 daagse, daarna ga ik naar de IJzer in België,
  de 4 daagse En als ik dit allemaal goed heb gedaan misschien in september weer een Kennedy mars lopen.
  Gr.Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.