Almere, 21 juli 2016

Vandaag de derde dag. We zijn op de helft. Na een stevig ontbijt ga ik weer naar de start.
Het is 4.20 uur en het verbaast mij hoeveel afval er op de straat ligt. Het is echt ongelooflijk! (zie foto’s)
Vandaag is de dag van Groesbeek.
Op de derde dag is de marsroute heuvelachtig met als toppunt de beruchte Zevenheuvelenweg. De route loopt deze dag ten zuiden van Nijmegen aan de oostzijde van de Maas. Via Mook en Milsbeek wordt de klim ingezet naar Groesbeek. De 50 kilometerlopers en de militairen maken bij Milsbeek een extra lus waarbij eerstgenoemden ook Ottersum aan doen. Van Groesbeek gaat de route via de Zevenheuvelenweg naar Berg en Dal en vandaar terug naar Nijmegen. Halverwege de Zevenheuvelenweg stoppen de ‘mannen in uniform’ bij de Canadese militaire begraafplaats om een eerbetoon te brengen aan de gesneuvelde militairen in de Tweede Wereldoorlog
Ik begin aan mijn 40 km.
In de ochtendschemering zijn arbeiders bij de molenhoek druk bezig met het plukken van Gladiolen.
We komen bij Milsbeek en op de grens staan een paar dames met mooie sjaaltjes om namens de provincie Limburg een heerlijk stukje gebak uit te delen. Bedankt provincie Limburg!
We gaan verder en komen in het plaatsje Middelaar, waar burgermeester Willem Gradisen de wandelaars begroet. Ook hij heeft even tijd voor Irene en mij. Hij nam het presentje van harte aan.
Wilt u meer weten over Middelaar dan kunt de op de volgende link klikken: https://nl.wikipedia.org/wiki/Middelaar . Zo gaan we verder richting de 7 heuvels en komen in Groesbeek aan. Natuurlijk willen we weer even langs de burgermeester gaan. In Groesbeek is dit Mark Slinkman. Helaas heeft de locoburgermeester de AMB-ketting om en haal ik niet mijn doel om aan alle burgermeesters zelf een presentje te overhandigen. Tot nu toe zijn alle burgermeesters positief over het presentje en kan ik Almere meer op de kaart zetten.
We maken weer een stop bij de militairen en eten hier een broodje met een beker bouillon. Terwijl wij hier even zitten te rusten begint Dutch Militaire Pipes & Drums het nummer Falcon guards te spelen.
Het is prachtig om te horen. We lopen weer verder en komen bij de KWBN. Hier worden o.a. lekkere toetjes uitgedeeld. Als u mijn verslagen leest, dan weet u dat ik dit echt wel lust!
Vervolgens lopen we via Berg en Dal weer naar Nijmegen, waar een straat vol hangt met witte vlaggetjes en ballonnen. Ook de toeschouwers zijn voor een groot deel in het wit gekleed. Een stukje verderop is alles in het rood. Zo komen we weer bij de finish.
Deze dag heb ik ook weer uitgelopen. Ik kijk even op het beeldscherm en ja hoor, ik zie mijzelf ertussen staan. Ik heb hier een foto van gemaakt. Het is klein, maar als u de 4 daagse vlag zoekt, kunt u mij zien.
Nu maar weer naar de Ganzenheuvel om te douchen en te eten.
Vandaag weer lekker bouillon en een gepofte aardappel. Ik kreeg een hele kleine aardappel en de andere gasten moesten hier hartelijk om lachen. Nadat ik dit had aangegeven kreeg ik alsnog een lekkere grote aardappel erbij. Toen het toetjes kwam, wilde mijn buurman wel mijn toetje hebben. Ik zei schoorvoetend ja, maar u begrijpt wel dat dit echt een opoffering voor mij is. Ik heb toen aan de leiding een extra toetje voor mijn buurman gevraagd. Toen ik zei dat ik mijn toetje zou afstaan, kreeg hij een extra toetje.
Zo was dag de derde dag weer voorbij. Ik wil toch even alle mensen bedanken die iedere dag weer voor ons klaarstonden. Het eten en de bediening was weer Prima! Nogmaals bedankt hiervoor!
Gr. Heopa
 

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.