Almere, 22 juli 2016

Het is alweer de laatste dag van de 100e vierdaagse van Nijmegen.
Om 6.00 uur mag ik starten en op dat moment is het nog droog. Voor mij zie ik de dames lopen die ik afgelopen woensdag ook tegenkwam en toen waren ze in het roze gekleed met een speentje.
Nu waren ze in het blauw als dames van hoge komaf gekleed.

Bijna twee uur later begint het te regenen. Ondanks de regen nemen de wandelaars gewoon hun pauze en eten en drinken zij wat. Wandelvereniging Olat heeft het aardig druk met hun kraampje. Een half uurtje later was het even droog. We lopen door het dorp Overasselt richting de dijk waar ook de Maas stroomt. Het is een heel eind over deze dijk. Het is een prachtig gezicht om de hele sliert mensen te zien wandelen (zie foto’s). Helaas begint het te onweren en heel hard te regenen en we lopen te soppen in onze schoenen. Na een uur lopen, komen we in het dorpje Linden aan. Hier hangt een mooi spandoek met de tekst: Gezellig terras met 1000 zitplaatsen (zie foto). Alle foto’s van dit leuke dorp Linden zijn zeker de moeite waard om te bekijken. Dit is namelijk het leukst versierde dorp van de Vierdaagse. Bijna iedere tuin heeft zijn eigen thema. Het is jammer dat het zo regent, maar toch lukt het wel om van iedere tuin een aardige foto te maken. Dank aan de bewoners die toch ieder jaar weer iets nieuws verzinnen. Ook bedankt voor de koffie en de lekkere vlaai die ik hier gekregen heb. Superlekker!

We komen bij Cuijk en gelukkig wordt het hier weer droog. De wandelaars worden direct weer wat vrolijker. Sommige zwaaien naar mijn camera en poseren even. Zie ook de dames met de hele mooie hoedjes op (zie foto’s). De Nederlandse politie is goed gestemd en ook zij zwaaien met de armen in de lucht. In Cuijk is Wim Hillenaar de burgermeester. Ik hoorde dat de bewoners erg tevreden zijn over hem en hem graag als burgermeester willen houden. Dus burgermeester….tot volgend jaar maar weer.

Bij een rustpost van Schneider Electric word ik gastvrij ontvangen. Ik kan daar even mijn schoenen en sokken uitdoen en verwisselen voor een droog paar. Ik krijg hier ook wat te eten en te drinken. Top! Ik heb het weleens anders meegemaakt bij een grote organisatie. Het was toen heel erg warm en ik had geen water meer en werd weggestuurd, dus Schneider Electric: heel erg bedankt!

Na goed uitgerust te zijn, gaat mijn tocht weer verder richting de finish. Eerst nog even een stop bij de KWBN. Hier kon je kersen krijgen. Er was iets niet goed gegaan, want de kersen werden met blote, zweterige handen geteld en iedere wandelaar kon er nog maar vier krijgen. De voorraad was namelijk al bijna op en er zouden nog veel wandelaars langskomen. We komen door Malden waar schoenen tentoongesteld werden. Dit was toch wel een leuk idee. Zo loop ik dan uiteindelijk in Nijmegen vlak langs de tribunes waar de hoge heren zitten. Er is hier een cameraploeg aanwezig en voor de zoveelste keer vertel ik dat ik namens de burgermeester van Almere, Franc Weerwind, wekpotjes met snoepjes met het logo van Almere erop en een kaartje met een felicitatie mag uitdelen aan alle burgermeesters die ik tegenkom. Helaas is het mij in zes dagen niet gelukt om dit door diverse omroepen uit te laten zenden. En ook nu lukt het weer niet. Elke keer wordt het geweigerd.

Radio Flevoland staat hier ook en zei hebben dit allemaal gehoord. Terwijl ik daar sta te praten met de cameraploeg roepen zij mij en zij lopen mee naar de tribune waar Hubert Bruls de burgermeester van Nijmegen staat en zij zenden de overhandiging van het wekpotje live uit. Dank jullie wel.

Zo is mijn missie geslaagd om Almere op de kaart te zetten. Het laatste wat mij rest te doen is naar de finish lopen en mijn welverdiende 9e speld ophalen!
Ik zeg: Tot volgend jaar!!
Gr. Heopa

12 Comments

 1. Henk en rina 19 juli 2016 at 17:21

  Hoi Henk heel veel wandel plezier toegewenst.

  Groet Henk en rina

 2. heopa 19 juli 2016 at 20:38

  Dank jullie wel ik probeerzo snel mogenlijk de fotos en verslagen ok de website te zetten. gr Heopa

 3. Junami 21 juli 2016 at 20:34

  Beste Henk/Hé Opa,

  Graag willen wij, team appels, te Nijmegen, u voor de laatste dag van de 100e vierdaagse gigantisch veel succes wensen.
  Ook zijn wij zijn ervan overtuigd dat uw boodschap betreffende het fotograferen van hoogwaardigheidsbekleders uit de regio nader opgemerkt dient te worden, omdat wij het een leuk initiatief vinden. Dusdoende willen wij onze erkenning voor u en uw collega-vrienden, te gemeente Almere, door middel van dit aandenken, benadrukken.

  Met wandelende groeten,

  Team appels

 4. John Donkers 22 juli 2016 at 01:37

  Beste Henk. Onze kennismaking gisteren was opvliegend. Nogmaals excuus hiervoor. De schade was groot gisteren en heb op het punt gestaan te stoppen. Helemaal stuk. Gelukkig vandaag de laatste dag. Succes en dat je mooie foto’s vandaag mag maken.

 5. heopa 23 juli 2016 at 15:01

  Best John, ach, ik reageerde ook niet goed, het waren bijzonder warme dagen, en dan slapen we ook niet goed.
  In totaal was het toch alle maal erg zwaar! Die dag had ik ook (net als vele andere wandelaars heel veel pijn onder mijn voeten)
  Maar ik lees helaas niet of je de 4 dag heb uit gelopen. Ik hoop het wel voor je. ps ik probeer zo snel mogelijk de verslagen te maken,
  En de foto uit te zoeken het zijn er maar 1549 dus nog een hele klus.
  Nu ik hoop je nog eens tegen te komen dan trakteer ik je op wat te drinken. gr Henk / Heopa.

 6. heopa 23 juli 2016 at 16:45

  goede dag Junami. Wat hebben jullie snel gereageerd In de Genzeheuvel, hadden we erg slecht internet verbinding.
  en het is me gelukt om op 1 na de Burgermeesters te benaderen en samen op de foto te gaan en natuurlijk het presentje overhandigen.
  In Nijmegen was zelfs radio Flevoland er bij, en die heeft het live uitgezonden.
  Even voor de duidelijkheid ik werk niet bij de gemeente Almere. maar ben 43 jaar autobuschauffeur geweest.
  en we zijn 32 jaar geleden naar Almere verhuist i.v.m. onze kinderen. zo dat ze veilige buiten konden spelen en daarna ook onze kleinkinderen.
  En om dat ik dat zo belangrijk vind, en ook Almere hele mooie plekjes heb, en ook erg mooi is om te wandelen zodoende geef ik dit door.
  Ps. ik ga vandaag en morgen de verslagen maken , en wel 1549 foto’s die ik gemaakt heb uit zoeken, en dan zo snel mogelijk op mijn website zetten.
  Gr. Heopa

 7. irene 25 juli 2016 at 13:12

  Henk fantasties dat we het gehaald hebben.
  Bedankt dat je mijn heb betrokken bij de burgemeesters.
  Het was allemaal heel gezellig.
  Bedankt voor alles.

  Groetjes Irene.

 8. Joke 25 juli 2016 at 21:19

  Kan ik ook een foto bestellen?
  Er staat een heel mooie bij!

  Vriendelijke groet Joke

 9. heopa 26 juli 2016 at 12:07

  Dag Joke, natuurlijk mag je gratis foto’s bestellen.
  Ik doe dit puur als hobby, zo dat de wandelaars nog even na kunnen genieten.
  Verder stuur ik de foto’s zonder watermerk naar je toe op de juiste formaat.
  Als je links boven op Wie is heopa drukt daar staat voor de gene die mij een donatie wil geven mijn rek.nr.
  Wanneer je foto’s wild bestellen geef dan de nr. door en eventueel een kleine beschrijving dan komt alles goed.
  vriendelijke groeten van Heopa

 10. john Donkers 30 juli 2016 at 19:15

  Hoi Henk,

  Mooie dagverslagen. Leuk om te lezen dat je er zoveel plezier aan beleeft. Super dat je het gehaald hebt. Zelf heb ik het ook gehaald en heb een mooie medaille gekregen voor het uitlopen van mijn 6de vierdaagse.

  Tot volgend jaar!
  Hartelijke groet,
  John Donkers

 11. Diana Liesdek van der Sanden. 6 augustus 2016 at 11:02

  Goede morgen pappa
  Harold & ik hebben de foto’s bekeken.
  We vinden ze allemaal leuk ook met de burgemeesters dat u daar almerse snoepjes over handige. Er is een foto die er helemaal boven uit springt. Dat iemand shirt aan heeft met de tekst op zijn rug zonder strijd geen overwinning opgeven is geen optie. Daar kunnen Harold & ik ons in vinden. Groetjes van Harold & Diana

 12. heopa 17 augustus 2016 at 19:58

  Dank jullie wel voor de mooie reactie. gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.