Published On: 10 augustus 2016By 0 Reacties

Almere, 10 augustus 2016

Op woensdag 10 augustus 2016 was het weer zover. Nadat ik alle spullen ingepakt en in de auto gezet had, kon de reis naar Berg en Terblijt beginnen. Hier zou namelijk de Heuvelland 4-daagse gaan plaatsvinden.
Dit keer ging ik niet alleen. Als u regelmatig mijn website bekijkt, weet u dat ik al 4 jaar de Heuvelland 4-daagse in Berg en Terblijt promoot. Ook tijdens de wandeltochten die ik maak, vertel ik regelmatig over deze 4-daagse. Het is echt geweldig om hiernaartoe te gaan. Als je het schoolgebouw binnenkomt, word je ontvangen met koffie/thee of fris met een heerlijke punt Limburgse vlaai. Door de manier hoe mensen hier met elkaar omgaan, voelt het aan als één grote familie. De sfeer is hier echt goed. Toen ik hier op woensdag binnenkwam zei ik ook direct tegen mensen die ons ontvingen dat ik mij hier weer helemaal thuis voelde. Door al deze verhalen over de Heuvelland 4-daagse en de foto’s en verslagen op mijn website heb ik een wandelmaatje, Irene, zo nieuwsgierig gemaakt, dat zij ook deze tocht wilde gaan lopen. Na overleg met het thuisfront is zij met mij meegereden. U zult haar regelmatig op mijn foto’s tegenkomen. Ik kan u al zeggen dat ook zij enorm genoten heeft van deze wandeltocht en verrast was hoe mooi deze dagen waren.
We gaan weer even terug naar de opening van de 29e Heuvelland 4-daagse. De opening werd verricht door Jo Eijkenboom. De korpsen Harmonie Amicitia uit Vilt en de harmonie Concordia uit Berg en Terblijt verleenden ook hun medewerking (Jammer dat er geen cd’s van hen zijn uitgekomen! Ik zou de eerste zijn die er één zou kopen. De opbrengst zou tevens een extra bijdrage kunnen zijn voor de clubkas).
Burgermeester Martin Eurlings hield voor de laatste keer een toespraak. De burgermeester nam namelijk afscheid omdat hij met pensioen gaat. Ik hoop dat zijn opvolger hetzelfde enthousiasme heeft voor de Heuvelland 4-daagse. De Nachtwacht gilde was ook weer paraat. Helaas stonden zij dit keer niet op het podium, maar ervoor. Hierdoor was het niet voor iedereen mogelijk om het optreden te zien.
Er was een vlaggenparade. Ook deze was helaas voor de mensen die helemaal achteraan stonden niet goed te zien. Hopelijk gaat dit volgend jaar weer beter. Verder hebben we genoten van een geweldig optreden van theatergroep Percossa die geweldig goed met slagwerk om kon gaan. Hierna volgde nog een optreden van een spaans dansduo (zie foto’s).
Als u de foto’s bekijkt, kunt u zien dat het een gezellige opening was!
Gr. Heopa

Leave A Comment