Almere, 11 augustus 2016

Het is donderdag 11 augustus. De eerst wandeldag was aangebroken.
Om 6.15 uur stond ik na een slechte nachtrust op en ging me even wassen en aankleden.
Ik had om 7.00 uur met Irene afgesproken om te ontbijten, en we zouden dan om 8.30 uur naar de start vertrekken. Voor Irene was dit de eerste keer en voor mij de vijfde keer. Om 08.00 liepen we door de scan. De eerste 28 km konden gelopen gaan worden.
Vanuit Berg en Terblijt gingen we richting Sibbe. Al snel volgde een flinke afdaling, waarna zoals verwacht, ook weer een flinke klim volgde. Zo konden we al direct genieten van de natuur en de rust in deze mooie omgeving.
Op de foto´s van de vorige wandelingen had Irene een beetje een indruk gekregen van de paden in deze omgeving, maar nu zij deze paden in werkelijkheid zag, was het toch wel anders. Zij genoot duidelijk van de prachtige uitzichten. Na ongeveer 4 km stond bekende kraam met bananen, die gratis werden uitgedeeld, weer langs de weg. Het smaakte goed! Alsnog bedankt! We liepen verder langs Kasteeltuin oud Valkenburg waar we even op de foto gingen. Na 7 km kwamen we in IJzeren aan waar de eerste rust- en controlepost was. We liepen weer verder via Gerendal en Schaloen langs de geul naar Etenaken waar de tweede rustpost was. We hadden er toen 14 km opzitten. Bij deze rustpost had ik met familie afgesproken. Uit Almere stonden daar 2 dochters en schoonzoons, 7 kleinkinderen (ik heb er 12) en 1 achterkleinkind op mij te wachten. Drie van mijn kleinkinderen (twee dames van negen jaar en één jongeheer van 10 jaar) zouden de volgende 14 km meelopen tot de finish (zie foto’s). Dit had ik ook met de organisatie van de Heuvelland 4-daagse kunnen regelen.
Helaas was het weer niet zo mooi en regende het af en toe waardoor de bospaden glad waren. De drie kleinkinderen hebben al veel vaker met opa in Almere en Zoetermeer gewandeld en dan nu in het mooie Limburg. Wat een klim was het om boven te komen. Toen we boven kwamen, werden we bijna weggeblazen door de regen en wind. Toch maar even de poncho’s aan (zie foto’s). We liepen verder richting Wahlwiller, waar we konden genieten van diverse mooie panorama’s. Door de wijngaarden staat Wahlwiller bekend als wijndorp. De tweede helft van deze dag, bleek toch wel zwaarder te zijn dan het eerste gedeelte. De kinderen, Irene en ook heopa hadden het er moeilijk mee. Het klimmen was echt zwaar. We moesten de kinderen toch even moed inspreken. Irene nam Justin onder haar hoede en ik de twee kleindochters. Na ongeveer vier uur wandelen, kwamen we bij de finish aan. De familie stond ons hier weer op te wachten. Het was voor hen en voor Irene een hele belevenis.
Zoals ik al eerder heb verteld, had ik met het bestuur over mijn kleinkinderen gesproken. Er lag dan ook bij de finish een mooie medaille met oorkonde voor hen klaar. Het is echt de moeite waard om alle foto’s van deze dag te bekijken. De drie kanjers hebben een topprestatie geleverd. Ik ben dan ook heel trots op hen. Nadat ik opgefrist en omgekleed had, werd ik door de familie mee uit eten genomen.
Zo werd deze dag heel mooi afgesloten. Ik zou nog zoveel meer kunnen schrijven over deze dag, maar dan wordt het wel een heel lang verslag.
Dus ik zeg maar: ‘tot morgen!’.
Gr. Heopa

2 Comments

 1. Justin en Selina 18 augustus 2016 at 17:46

  Lieve Opa,

  Het wandelen was leuk. Alleen was het een zware wandeling met al die heuvels, maar we hebben het gehaald 😉

  Groetjes, Justin en selina

 2. heopa 19 augustus 2016 at 09:45

  Dag Selina en Justin, helaas hebben jullie het niet getroffen, er zaten i.d.d. een paar pittige heuvels in en ook nog slecht weer.
  soms zit het mee, maar soms ook tegen. maar nogmaals jullie hebben een geweldige prestatie geleverd waar je trots op mag zijn!
  Gr. Opa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.