Published On: 12 augustus 2016By 0 Reacties

Almere, 12 augustus 2016

Vandaag de 2e wandeldag van de Heuvelland 4-daagse
Ik stond weer vroeg op en om 07.00 ging ik ontbijten. Samen met Irene ging ik op weg naar de start voor de tweede wandeling.
Om 07.50 waren we bij de start en toen we door de scan waren, kon de wandeltocht weer beginnen.
We liepen door Groot Welsden, dit is een heel mooi landschap. Groot Welsden ligt ingeklemd op het plateau van Margraten tussen het dal van Geul en Gulp aan de noord en oostkant. Aan de westzijde wordt Groot Welsden begrensd door de Maas en zeker. Door de ligging in dit landschap kunnen we min of meer spreken van een z.g. microklimaat, dat uitstekend geschikt is voor boomkwekerijen en fruitteelt. Voor meer info zie: Groot_Welsden  . Na 7 km komen we aan in Margraten. De bebouwing in Margraten is, afgezien van de markante Dobbelsteinhoeve, overwegend uit de 19e eeuw. Het is een mooi groen landschap waarin typische vakwerkboerderijen, monumentale hoeves en landhuizen liggen. Tevens vind u hier de Amerikaanse oorlogsbegraafplaats. Hier liggen meer dan 8000 militairen begraven, zie: Amerikaanse_Begraafplaats_Margraten.
Na de eerste rust liepen we via veel smalle paadjes naar Honthem en daarna langs de Galg van Mheer, dit is een voormalig gerechtsplaats. Voor info zie: Galg_van_Mheer . Zo kwamen we aan bij de tweede rust in het dorp Reijmerstok. Reijmerstok was en is nog steeds één van de kleinste kerkdorpen van de gemeente Gulpen-Wittem. De relatief vlakke landbouwgronden rond Reijmerstok bieden goede mogelijkheden voor de land- en tuinbouw. Veel gronden zijn hierdoor dus in gebruik voor de akkerbouw. Voor meer info zie: Reijmerstok . Voordat we verder gingen liet ik even mijn voeten nakijken. Ik had erg veel pijn aan de onderkant van mijn linkervoet en met vette watten hoopte men dit op te lossen. We gingen verder en liepen langs veel fruitkwekerijen en maisvelden. Op alle routes zagen we veel draai/klaphekjes. Sommige worden al heel lang niet meer gebruikt en staan midden in het veld. Deze hekjes zijn een herinnering aan de oorspronkelijke paden die daar gelegen hebben. Ook nu zagen we weer prachtige vergezichten over de dalen. Door de regen moesten we hier en daar goed oppassen dat we niet zouden uitglijden op de modderige paden. Via het dorp Termaar liepen we weer richting Margraten naar de laatste rustpost. Hier liet ik toch maar weer mijn voeten nakijken. De dame van het Rode Kruis vond het beter om de onderkant van mijn voet en hiel te tapen. Dit heeft goed geholpen want ik kon weer beter lopen. Bedankt! Na deze rustpost ging de route weer verder naar Berg en Terblijt. Voordat we hier waren, moesten we nog over diverse paadjes met veel plassen en modder. Toen we ons afgemeld hadden, zijn we nog even naar de grote tent gegaan. Irene vond dit geweldig. Ze genoot van de muziek en ging al gauw de dansvloer op (zie foto’s).
De tweede dag zat er weer op.
Op naar de derde dag!
Gr. Heopa

Leave A Comment