Almere, 13 augustus 2016

Vandaag alweer de derde dag van de Heuvelland 4-daagse. Het zou vandaag een droge dag worden.
Samen met Irene ging ik naar de start. Het merendeel van de 42 km wandelaars zijn dan al onderweg. De route zou vandaag via verschillende dorpen en landschappen naar Wijnandsrade gaan.
Zoals iedere morgen stonden er weer fruitkraampjes klaar en kregen de wandelaars een appel of een banaan aangeboden. Veel wandelaars maakten hier dankbaar gebruik van.
We liepen weer langs diverse huizen die met leem en mergelsteen zijn opgebouwd. Ze worden verstevigd door balken. Vaak zijn ze wit of geel gesausd. Dit past heel mooi in het landschap (zie foto).
We liepen naar een hoog punt waardoor we weer konden genieten van een mooi panorama. Van oost via zuid naar west zie je dan de Wilhelminatoren, het dorpje Vilt, Chateau St. Gerlach, Kasteel Geulzicht en de toren in Berg. We liepen Klein Haasdal binnen. Hier staat een mooi kapelletje (in Limburg vind je hier heel veel van). Er zijn wandelaars die hier even een moment stil blijven staan en als het kan naar binnen gaan om een kaarsje te branden. We kwamen bij de eerste rust in Schimmert. Hier deden we even bakkie en gingen we wat eten. Er zijn wandelaars die mij herkennen (hoe dat komt, begrijp ik niet…) en vragen of ik een foto van hen wil maken. Zoals dan ook bekend is, weigert Heopa dit niet.
Nou, even bij elkaar gaan staan en……klik. De foto is gemaakt. Deze foto’s kunnen (zodra ze op mijn website staan) voor privégebruik gratis van de site gehaald worden. Meestal wordt mij via mijn website gevraagd of ik de foto ook zonder watermerk kan leveren. Natuurlijk kan dat en stuur ik de foto (‘s) zo snel mogelijk toe (zie de foto’s van de dames). Irene liep met mij mee en wachtte dan geduldig tot ik klaar was met foto’s maken. Natuurlijk maakte ik ook zo nu en dan foto’s van haar! We gingen weer verder. We liepen door het mooie landschap van Limburg richting Wijnandsrade. Soms gingen we over hele smalle paadjes of tussen hoge maisplanten of struiken door en dan kregen we plotseling weer een prachtig vergezicht. We kwamen in het dorp Aalbeek aan. Dit is weer zo’n dorp waar ik graag iets meer over wilde weten.
Aalbeek bestaat uit een slingerend lint van circa 115 huizen en boerderijen in een droogdal, omringd door land- en tuinbouwgebieden en natuur. Voor meer info: Aalbeek .
We gingen verder naar Wijnandsrade. Hier staat kasteel Wijnandsrade. Het kasteel en het kleine juweel van een kerkje spiegelen zich in de eeuwenoude dorpsvijvers. Voor meer info zie:
kasteelwijnandsrade.nl. Ik heb ook een link voor u opgezocht over Wijnandsrade: Wijnandsrade . Zoals u op de website kunt zien, heb ik hier diverse foto’s gemaakt. Zo kwamen we bij de volgende rustpost. Hier heerste een Carnavalssfeer. Er stond een hele rij met tafels en banken. Echt geweldig! Het was er ook zeer gezellig (zie de foto’s). In het café (feestzaal) hangen veel foto’s van diverse prinsen Carnaval. Leuk om te zien. We gingen weer verder. Het was vandaag prachtig zonnig weer en hierdoor konden we nog meer genieten van alle mooie vergezichten. We liepen door het bos en zagen een gedicht van Toon Hermans aan de kant van het bospad (zie foto). In Schimmert zag ik een broodwinkeltje met heerlijke vlaaien. Ik kon de verleiding niet weerstaan en bood Irene een kopje koffie met een vlaaipunt aan. Ik kan u zeggen dat het heerlijk gesmaakt heeft. Bij de volgende rust, wilde Irene een langere pauze nemen. Op de hoek bij dit rustpunt stond een Christusbeeld en deze wilde ik natuurlijk op de foto zetten. Er kwamen direct wandelaars die ook met dit beeld op de foto wilden. U weet…… Heopa fotografeert wel en de mensen staan er dan ook enthousiast op. Het is leuk als u een reactie op de website achter wilt laten als u de foto’s bekeken heeft.
Ik hoop echt dat de wandelaars genieten van deze mooie wandelingen (en foto’s) en hierdoor weer andere mensen enthousiast weten te maken om mee te gaan wandelen. Na deze rust ging de route weer via Groot Haasdal naar Berg en Terblijt en zat de derde dag erop!
Tot morgen!
Gr. Heopa

2 Comments

 1. Karen 19 augustus 2016 at 15:53

  Hallo Heopa,
  Leuke verslagen en mooie foto’s. Ik mis de foto’s van dag 3 en ik heb nog wel zo leuk geposeerd met mijn wandelvriendinnen.

  Groetjes Karen

 2. heopa 19 augustus 2016 at 16:21

  Hoi Karen, mijn excuus. Dit is mij voor het eerst overkomen.
  Was te snel met kopiëren. en vergat een ( ja wel ) een haakje. !
  Maar se staan nu wel op de website de 3e dag. ik hoor graag of het nu wel goed is en welke foto’s je wild hebben.
  gr Heopa.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.