Almere, 14-augustus 2016
Je kijkt er zo lang naar uit en dan is het zomaar weer te snel voor bij! Ik heb het over de Heuvelland 4-daagse 2016.
De vierde en laatste dag van de Heuvelland 4-daagse! Ik was al om 05.30 uur opgestaan om al mijn slaapspullen op te ruimen. De school waarin ik sliep moest op tijd leeg zijn. Zo kon ik tenminste nog even de tijd nemen om na de wandeltocht te douchen en om te kleden.
Irene gen ik gingen, samen met vele anderen, op weg voor de laatste wandeling van deze Heuvelland 4-daagse. Vandaag gingen we een hele andere kant op. We gingen via Bemelen en Cadier en Keer.
Het viel mij op dat we de route nu andersom liepen in vergelijking met de vorige jaren. Het was heel mooi weer en we zagen dan ook direct prachtige vergezichten. Via diverse paden kwamen we een bordje tegen waarop de richting stond die we moesten lopen, maar ik zag ook een bordje met een alternatieve route. Deze route wordt door heel weinig wandelaars genomen. We liepen een vrij hoge berg op en toen we boven kwamen werden we beloond met een prachtig panorama. Irene en ik lieten ons hier even op de foto zetten. Als u de foto’s bekijkt, kunt u meegenieten van dit prachtige uitzicht. Maar goed, we moesten ook weer naar beneden. O, wat was dat pad steil. Ik herinnerde mij dit van vorig jaar. Toen liepen we echter tegen deze steile helling op. We moesten erg goed oppassen. Met regenachtig weer of natte paden, kun je nog weleens uitglijden. Als u wilt zien hoe dat er uitziet, kunt u mijn foto’s van vorig jaar bekijken. Ik mocht toen een dame fotograferen die uitgegleden was en onder de modder zat. Zij poseerde speciaal voor mij. Tja, dit gebeurt dus ook weleens tijdens het wandelen. Maar goed, we gingen verder naar beneden en Irene slaakte een diepe zucht toen we beneden waren. Ik vertelde haar over het bordje dat een alternatieve route aangaf. Irene liep echter zelf de andere wandelaars achterna en ik volgde haar gewoon.
We kwamen aan in Cadier en Keer. Hier staan 12 kleine torentjes waar afbeeldingen in te zien zijn. Ik heb er een paar op de foto gezet. Bij één van de vorige wandelingen heb ik ze allemaal op de foto gezet. De torentjes worden ‘kruiswegstaties’ genoemd. Op de foto ziet u ook de Lourdesgrot Pater Kusterweg.
Wilt u meer weten, zie dan: Cadier_en_Keer .  We liepen verder en kwamen aan in Scharn voor de eerste rust. Hiervandaan liepen we door de buitenwijken van Maastricht en via bos en heuvels naar Eckelrade. Hier was weer een rustpost. We hadden er toen 14 km opzitten. Over dit dorp valt ook veel te vertellen. Dit dorp heeft vele monumentale boerderijen. Voor info over dit dorp heb ik een link bijgevoegd: Eckelrade .
We gingen verder en liepen langs de Curfsgroeve tussen Berg en Meersum. Speciaal voor wandelaars is hier een trap van 30 m hoog neergezet, zodat je kunt genieten van de mooie omgeving en natuur. Voor meer info zie: tvvalkenburg.tv/nieuws/wandelen-curfsgroeve-2-3/ .
Hierna liepen we verder naar de finish. We werden door bloemenmeisjes met een roos verwelkomd. Bij de finish wachtte ons de oorkonde met medaille. Zo kwam er een mooi eind aan deze Heuvelland 4-daagse. Irene en Heopa hebben de wandeltocht (4 X 28 Km) uitgelopen.
Over deze wandeling wil ik graag nog het volgende kwijt: Waar je tijdens het wandelen ook om je heen kijkt: Limburg heeft het gewoon!! Het is zo een prachtig stukje Nederland. We mogen hier echt trots op zijn!
Mijn dank gaat uit naar allen (organisatie en alle medewerkers) die meegewerkt hebben aan deze Heuvelland 4-daagse.
Tot volgend jaar!
Gr. Heopa.

One Comment

  1. Carla Spierings 23 september 2016 at 06:49

    Beste Hé Opa,

    Ik heb de foto’s van de Heuvelland Vierdaagse van 2016 bekeken. Wat een mooie omgeving om te lopen. Als alles volgens plan gaat, dan wil ik volgend jaar deze vierdaagse gaan lopen. Even alles afstemmen met het gezin en de zomervakantie. Ik moet het eind november al weten, omdat ik dan mijn vakantie al op moet geven voor mijn werk. Als ik die foto’s zie, heb ik nu al zin om er aan te beginnen. Ik had ook iemand gesproken van onze wandelvereniging en zij was ook heel enthousiast. Even goed trainen en dan ga ik voor de 4 x 28 km. Groeten van Carla Spierings, Etten-Leur

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.