Published On: 7 september 2016By 0 Reacties

Almere, 7 september 2016
Vandaag heb ik de wandeltocht ‘10e rondje van Nijkerk’ gelopen. Voordat de wandeltocht begon werd met een accordeon het ‘Lang zal ze leven’ ingezet omdat Henk jarig was. Er werd ook een certificaat uitgereikt aan Kobie Reuzink. Zij heeft al 72 keer met Samen Op Pad gewandeld!
We startten bij restaurant de Berenkuil. Restaurant de Berenkuil is gelegen in uiterste puntje van putten, tegen Nijkerk aan. Het heeft uitzicht op mooie visvijvers.
De route ging over verharde- en onverharde wegen, bospaden en door weilanden en maisvelden.
Het was een zeer gevarieerd parcours. We liepen langs prachtige boerderijen. Hier en daar moesten we over kleine slootjes/greppels stappen en via speciale overstapplankjes over prikkeldraad (zie foto’s).
Na ongeveer 8 km hadden we een wagenstop. We werden hier getrakteerd op een pakje fris of flesje water en een lekkere koek. Hierna vervolgden we weer onze weg richting de grote rustpost. Deze was op een camping. Deze camping was eigenlijk gesloten, maar was nu speciaal open voor de Samen op Pad wandelaars. Bedankt hiervoor!
Toen we er 20 km op hadden zitten, was er weer een wagenstop en ook dit keer werden we verrast op diverse lekkernijen (zelfs appels en mandarijnen). Echt heerlijk!
Zo kwamen we uiteindelijk weer bij de finish aan!
Mijn dank gaat uit naar de parcoursbouwer en zijn vrouw. Ook iedereen van Samen op Pad die mee geholpen hebben om deze tocht mogelijk te maken: Bedankt!
Het was weer een topdag!
Gr. Heopa

Leave A Comment