Almere, 11 maart 2017

Vandaag wilde ik graag eens in een ander gedeelte van Nederland wandelen. Ik heb daarom eens gekeken welke wandeltochten er waren en ik vond de 5e Weidebliktocht in Hoogeveen. De tocht werd georganiseerd in samenwerking met de Ronde van Drenthe. De wandeltocht was behoorlijk uit de buurt, maar omdat ik op verjaardag bezoek bij mijn kleindochter in Stadskanaal ging, was dit goed te combineren.
Om precies 8.30 uur werd het startsein gegeven en kon de wandeltocht beginnen. We vertrokken vanaf Wijkgebouw ‘de Weideblik’. We liepen door Hoogeveen en kwamen langs de Coöperatieve Zuivelfabriek. Na ongeveer 6 km kwamen we bij de eerste stempelpost. Deze stempelpost was bij de start/finish van de Ronde van Drenthe. We mochten hier door heen lopen. Vervolgens liepen we door de wijk ‘de Wieke’ naar de N 374 en kwamen in het dorp Stuifzand. In het dorp raakte ik in gesprek met een medewandelaarster. Zij wees mij op het huisje van Vincent van Gogh. Ik heb hier direct foto’s van gemaakt. Grappig was dat we later nog langs haar huis kwamen (zie foto). Ik zou de 30 km lopen en zij zou de 40 km lopen. Aangezien we allebei alleen liepen en we hetzelfde wandeltempo hadden, besloot ik om ook maar voor de 40 km te gaan.
We liepen verder langs de Boerveense plassen. Dit is een mooi stuk natuurgebied. Na ongeveer
17 km kwamen we bij een stempelpost. We liepen toen een blokje door Zwartschaap en kwamen na 5 km weer bij dezelfde stempelpost uit. Hier hebben we de grote rust gehouden. We kwamen onderweg veel wielrenners tegen. Twee keer kwamen we langs een autorust waar bij de één krentenbollen en bij de ander mandarijnen en appels uitgedeeld werden. Vlak na de grote rust kwamen we langs het kleinste huisje van Hoogeveen (zie foto). We liepen verder langs het water en door een stukje bos en kwamen de wandelroute naar Siberië tegen (zie foto’s). Zo kwamen we aan bij vliegveld Hoogeveen, waar tevens de rustpost was. We hadden er nu 31 km opzitten. We passeerden een oud stukje spoor waar een ijzeren huisje stond. Erg leuk om te zien. Hierna liepen we weer het centrum van Hoogeveen in, richting de finish.
Ik vond het leuk om eens in een ander gedeelte van Nederland gelopen te hebben.
Mijn dank gaat uit naar de organisatie en de parcoursbouwer.
Gr. Heopa Ps Als U/jij weet, wat de betekenis van de foto’s 86,86 is schrijf dan een reactie op de website alstublieft bij voorbaat hartelijk dank.
Natuurlijk ma U/jij ook je eigen ervaring over de 40 Km roette schrijven.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.