Almere, 22 maart 2017

Het is voor mij alweer ruim een jaar geleden dat ik op de woensdagen bij ‘Samen op Pad’ ben gaan wandelen.
Ieder keer verbaast het mij dat de parcoursbouwers zulke mooie tochten voor de wandelaars uitzet.
Vandaag ging ik de 2e Stads en landtocht in Dordrecht lopen. We vertrokken vanuit het ‘Polderwiel’ te Dordrecht. Via een paar wijken liepen we door een park aan de Oostzijden van de Rondweg. We kwamen langs Landgoed-Dordwijk.
Helaas moesten we er omheen lopen. Ik heb me laten vertellen dat het ook mogelijk is om er door heen te lopen, maar dit gaat dan wel op aanvraag. We liepen verder door Overkamppark en daarna om het Albert Schweitzer ziekenhuis naar de grote rustpost. Deze keer was dit al na 9 km. We werden heel vriendelijk en gastvrij ontvangen in het Spectrum ‘De-Sterrenlanden”. In de brochure wordt gesproken over Het Spectrum Wooncomfort. Op de achterzijde van de brochure staat dat iedereen goede zorg verdient. Ik kan u zeggen dat zelfs de wandelaars dit konden merken. We mochten in de recreatiezaal ons brood opeten en de Sterrenlanden zorgde met liefde voor koffie, thee, soep en een broodje. We hoefden hiervoor maar een kleine bijdrage te betalen. De wandelaars werden ook nog op een bekertje Optimel getrakteerd. Het was erg gemoedelijk en ik wil dan ook ‘de Sterrenlanden’ bedanken voor hun gastvrijheid. Na deze rust ging de route verder naar Nieuwe Dordtse Biesbosch. We liepen een stukje door het Elzenbos. Ook nu was dit weer een prachtig stuk natuurgebied. We gingen verder over de Oostdijk langs de Merwede. Hier kwamen we schapen met hun lammetjes tegen. Zij lieten zich door hun geblaat luid en duidelijk horen. Erg leuk!
Na 19 km was er bij de Oosthaven een autorust. Hier werd weer drinken en een koek uitgedeeld.
Langs de hele route hebben we veel knotwilgen gezien. Ik heb al eerder gezegd dat ik dit bijzondere bomen vind. Ze groeien in allerlei vormen. Sommige stammen zijn opengescheurd of er zitten gaten in de stammen. Soms zijn ze ook hol. Toch blijven deze bomen dan leven. Wist u dat er ook Knotwilgen vrienden zijn? Voor info klik hier Knot-Wilgen -Vrienden. Na 21 km stond de auto weer aan de kant en was er weer een autorust. Dit keer hadden ze, speciaal voor Henk, een stoel neergezet (zie foto). Bij deze kleine autorust werden paaseitjes uitgedeeld. Na de rust liepen we nog een stukje door park ‘de Hoven’ en zo kwamen we weer in het stadsgedeelte terecht. Zo liepen we, na een zeer mooie wandeldag, weer naar de finish.
Mijn dank gaat uit naar de parcoursbouwer ( Joop voor de Dag Zijn verslag staat op foto nr. 137)
en iedereen die meegewerkt heeft om deze tocht mogelijk te maken.
Gr. Heopa

4 Comments

 1. coby van steeg 24 maart 2017 at 08:53

  Mooie fotos weer henk, prachtig die knotwilgen.mooie omgeving en mooi weer. Groetjes

 2. heopa 24 maart 2017 at 09:43

  Dank je wel Coby, hopelijk ben je bij de wandeling in Soest er weer bij.
  gr Henk

 3. Ria van Ravenhorst 24 maart 2017 at 16:25

  Mooie foto’s. En de tijd van mooie weer komt er ook weer aan. Tot woensdag.

 4. heopa 24 maart 2017 at 17:10

  Dag Ria, Dank je wel voor je reactie. Ja woensdag 29 maar 2017 een wandeling in Soest.
  gr.Henk

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.