Almere, 03 maart 2018

Vanmorgen ben ik naar Sassenheim gegaan om een wandeltocht van Rs80 te gaan lopen. Het had de afgelopen nacht een beetje gesneeuwd en dit gaf de tocht weer een extra tintje.
Toen we 2,5 km gelopen hadden zag ik in de verte De Waterburcht Kasteel Teylingen. (ruïne van het kasteel Teylingen) staan. Heer Dirk van Teylingen liet deze waterburcht rond 1250 uitbouwen en versterken tot een woonburcht. Van oorsprong werd het slot gebouwd om in het graafschap Holland de noord-zuid route te beschermen. Later werd het een houtvesterslot voor de houtvesterij van de graven van Holland, te beginnen met graaf Willem IV van Holland.
Via Park Rusthoff liepen we onder de A4 door naar landgoed Huys ter Warmond. Hier staat ook het kasteel van de heren van Warmond. Het vermoeden bestaat dat een deel al in 1300 bestond, maar in de 18e eeuw is verbouwd naar de huidige vorm (zie foto’s). Na 9 km hadden we een rust in het Wapen van Warmond. Na de rust liepen we nog een stukje door Warmond en kwamen bij het terrein van Marienhaven. We liepen op een groot gebouw af. Dit gebouw, het voormalig Warmondse Seminarium, is nu een zorginstelling. We gingen 3 maal de A4 onderdoor. Hierna gingen we rechtdoor en volgden de wandelaars voor ons. Tja….we hadden toch beter op de routebeschrijving moeten letten, want waar wij rechtdoor gingen hadden we linksaf gemoeten. Later hoorden we van de mensen uit het bestuur dat er, mede doordat er een laagje sneeuw lag, niet helemaal goed gepeild was. Doordat we nu langs de Leidsevaart liepen, kwamen we molen Hoop doet leven Rijnlandse molen stichtingHoop-doet-Leven tegen. Deze stond van 1783 tot 1999 in Rijnsburg. Door de uitbreiding van Bloemenveiling Flora is deze in 1999 naar de Elsgeesterpolder verplaatst en in november 2000 weer volledig in gebruik genomen. Op verschillende plekken waar we langs liepen, zagen we mensen (groot en klein) schaatsen. Het was een echt Hollands plaatje en erg leuk om te zien. We bereikten de finish en zo kwam er, een te vroeg, einde aan deze wandeling. We hadden uiteindelijk 4 km te weinig gelopen doordat we niet goed op de routebeschrijving gekeken hadden.
Het was een mooie route en we hebben weer genoten.
Ik wil alle vrijwilligers van “Rs80” en de parcoursbouwer bedanken. Het was weer top!
Gr. Heopa

 

2 Comments

 1. dirk 6 maart 2018 at 15:27

  Beste Henk wat jammer dat ik je gemist heb.
  Ik ben ook weer aan de wandel met mijn nieuwe knie heb 15 km gelopen,
  dus we gaan de goeie kant op.
  groetjes Dirk Schoneveld uit Rijnsburg

 2. heopa 6 maart 2018 at 16:33

  Wauw, Dat is lang geleden. Nu dit vind ik leuk!
  Dat je gereageerd heb.
  En te lezen dat je weer aan de wandel bent.
  I.D.D. jammer dat we elkaar niet gezien hebben.
  Doe rustig aan en bouw het weer langzaam op.
  En geniet van elke wandeling, maak niet uit hoeveel Km je loopt als het maar goed gaat!
  Nu het zou leuk zijn als we elkaar weer eens tegen komen bij een wandeling.
  Gr. van Henk en groetjes thuis en goede gezondheid toe gewenst.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.