Almere, 02 april 2020

Stukje algemeen
Het is alweer een tijd geleden dat ik (Heopa) mijn wandelverslagen en foto’s met u gedeeld heb.
In januari heb ik  de tweede operatie, dit keer aan mijn rechterhiel, ondergaan. Ook deze operatie is goed verlopen en nu ben ik alweer zover dat ik mijn wandelafstanden mag opbouwen. Ik word hier enorm goed in begeleid door Fysio in Motion te Almere.
Ik ga dus weer wandelen en probeer alles wat ik zie en tegenkom zo op te schrijven dat ik andere mensen  nieuwsgierig maak en weet te motiveren om ook te gaan wandelen.
Ik spreek uit ervaring dat wandelen goed is voor de mens. Het hoeft echt niet veel te zijn, maar u zult merken dat het je goed doet. Ik hoop dat als we weer met elkaar kunnen wandelen meer wandelaars hun wandelervaring willen delen. Helemaal leuk als we dezelfde wandeling gemaakt hebben.
Ik heb i.v.m. de Corona richtlijnen ook nog even met het RIVM gebeld. Ik heb hier iets over op mijn voorpagina gezet en de medewerker van het RIVM heeft op mijn website gekeken om te kijken of dit klopt. Hij vond het prima!
Wandelen mag; Je mag alleen of met nog twee personen wandelen mits er 1,5 m afstand is en iedereen (inclusief de thuisblijvers) volledig gezond is.
De wandeling:
Vandaag ben ik alleen gaan wandelen. Ik vertrok vanuit de Filmwijk (Almere) en liep onder de A6 door langs het kasteel (ruïne).
Ik liep over de Lange Wetering en ging via het Kerkuilenpad naar het Schapenbos waar bijzondere schapen lopen. Via natuurgebied de Overgooische Zoom, die nu weer in bloei komt, kwam ik in het  Museumbos.. Dit bos heeft verschillende boskamers. Zo is er b.v. een labyrint en een kunstmatige aangelegde heuvel/berg. Op de berg langs het spiralend pad naar boven zijn hoogtepalen geplaatst die aangeven hoe hoog je boven de  polderbodem bent (het hoogste punt van deze berg is 25 m boven ANP). Daardoor wordt verduidelijkt dat we hier in polder wonen 4 meter onder het waterpeil van het Gooimeer. Het is erg leuk om hier eens met de kits naar toe te gaan.
Via het Cirkelbos liep ik naar de N305 en zag een ree aan de rand van de sloot. Ik heb hier een foto van proberen te maken en als u goed kijkt, kunt u de ree zien. Ik ging verder over het Vier Bruggenpad (ondertussen is er al een vijfde brug bijgekomen). Aan de ene kant loopt de Hoge vaart en aan de ander kant Braambergen waar de schapen lopen. Via een omweg liep ik naar stadslandgoed De Kemphaan. Ik ging via het Weteringspark weer onder de A6 door richting Filmwijk.
Toen ik hier aankwam had ik 20 km gelopen.
Gr. Heopa en graag tot een volgende keer!

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.