Almere, 16 april 2020

Deel 3

Vandaag neem ik u mee op mijn wandeltocht door diverse natuurgebieden en een deel van het nieuwe en oude centrum van Almere-Stad.

Via Filmwijk liep ik langs het Weerwater naar het Lumièrepark. Vlak voor dit park staan diverse fruitbomen volop in bloei. Ik koos voor de snelle route langs het water om naar het centrum te gaan.  Het rode gebouw op de foto is het Flevoziekenhuis. Het Flevoziekenhuis werd in 1986 geopend. Ik liep verder door het (nieuwe) winkelcentrum.Dit winkelgebied werd op 1 april 2006 stap voor stap opgeleverd. Door het Coronavirus was het winkelcentrum nu stil en verlaten. Ik kwam bij de Mediamarkt uit. Hier heeft een woonwijk gestaan die na 1980 gebouwd was, maar plaats moest maken voor het nieuwe stadshart.Vanaf dit punt liep ik via de winkelroute (dit is een unieke opzet en is dan ook precies 1 km lang) naar het station. Vanaf het station liep ik via Stedenwijk langs kerkcentrum De Lichtboog-(Almere)  en woonzorgcentrum-De-Kiekendief  (geopend in 1981).Ik kwam bij een brug waar net een zwaan van het nest gegaan was, waardoor ik een foto van de eieren kon maken. Na deze brug liep ik het Den Uylpark in. Hier staan gekleurde palen en dit is een kunstwerk dat geplaatst is op 23 september 2019. Een stukje verder staat het standbeeld van Joop den Uyl dat in 1992 geplaatst is. Ik liep verder en kwam in het Beatrixpark en ging verder naar de Noorderplassen. Ik wilde even pauze nemen en ging bij één van onze dochters een kopje thee drinken en mijn boterham opeten. Hierna ging ik weer verder en nam de route die om de Noorderplassen gaat. Ik kwam bij de Natte Graslanden/ Lepelaarsplassen. Dit is een prachtig natuurgebied! Als je geluk hebt, kun je hier veel vogels zien. Via de Trekvogelweg ging ik naar Waterwijk waar aan de ene kant de Leegwaterplas is en aan de andere kant het Hanny SchaftPark. Ik nam de route die hier bij hoort en ging door het Bos der Onverzettelijke (zie foto’s). Hierna liep ik door de woonwijken Verzetswijk, Parkwijk en Danswijk. In Danswijk werd mij door een andere dochter, die in de gaten had dat ik voorbijkwam, een banaan aangeboden (zie foto’s). Hierna liep ik het laatste stukje naar Filmwijk. Ik heb nog een linkje Parken in Almere  voor u van de parken in Almere. Erg leuk om hier eens op te klikken en te bekijken.

Ik hoop dat ik u weer een mooi stukje Almere heb kunnen laten zien.

Graag tot een volgende keer.

Gr. Heopa

2 Comments

 1. Diana Liesdek-van Der Sanden 19 april 2020 at 18:14

  Mooie foto’s pappa
  De foto’s die u hebt gemaakt van mij zijn leuk geworden.
  Groetjes van Diana en Harold

 2. heopa 19 april 2020 at 18:36

  Dank je wel graag gedaan het was een mooie roette.
  Gr Pa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.