Almere, 22 april 2020
Deel 4

Ik had de therapeut verteld dat ik vorige week 25 km gewandeld had. Hij reageerde hierop met: ‘Op naar de 30 km.’ Ik vroeg of hij dit meende en zijn reactie was dat dit inderdaad mocht.
Vandaag besloot ik dan ook om naar het Kathedralenbos te wandelen. In mijn achterhoofd had ik het idee dat er een stukje verder misschien nog bollenvelden te zien zouden zijn.
Ik liep 8 km vlak langs Nobelhorst en kwam bij een loop/fietsbrug in aanbouw. Deze brug had eigenlijk 5 jaar geleden al klaar moeten zijn. Volgens de nieuwe planning zou het december 2019
worden. Helaas werd door het stikstofdrama de boel weer stilgelegd. Dit is best balen, want het zou een zeer mooie route kunnen worden.  Ik bereikte het Kathedralenbos en nam hier even pauze en maakte van de gelegenheid gebruik om een paar extra foto’s te maken.zie   De_Groene_Kathedraal  .Ik liep verder en ging onder de A27 door. Ik zag een paar (slecht onderhouden) borden. Vroeger liep hier de Eems. Tijdens de opgravingen kwam men zelfs nog een stukje geschiedenis tegen. Als u de foto’s iets vergroot, kunt u het wel lezen. In de verte zag ik prachtige kleuren en zag dat niet alle bollen weg zijn. Ik kon nog een paar mooie foto’s maken. Mijn wandeldag was hier door echt Top! Ik liep verder en kwam bij de Vogelweg. Via deze weg ging ik over de A27 en kwam in de nieuwe wijk Oosterwold zie Wonen-in-Oosterwold. . In Oosterwold staan hele mooi, aparte huizen. Er staan zelfs een paar op elkaar gestapelde containers (zie foto). Omdat deze wijk nog in wording is, zijn ook de wegen nog niet helemaal klaar. Daardoor liep mijn route iets anders dan mijn bedoeling was, maar ik zag veel groen en dat was zeer de moeite waard.
Zo kwam ik aan het eind van mijn wandeling en heeft u weer een mooi stukje  van Almere gezien.
Mocht u de route ook eens willen lopen, dan kunt u vanuit Almere-Stad tot het Kathedralenbos lopen en dan via de wijk Oosterwold weer terug naar Nobelhorst. Hier gaat u weer onder de A6 door en komt bij de Sallandsepoort waarna u weer naar Almere-Stad of Almere-Buiten kunt gaan.
Graat tot een volgende keer!
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.