Published On: 20 juni 2020By 0 Reacties

Almere, 19 juni 2020

Vandaag heb ik afgesproken met 2 wandelmaatjes. Op 5 juni 2020 hebben we ook al even samen- gelopen. Het regende toen flink, dus we waren al snel door en door nat waren.
Vandaag was het echter prachtig wandelweer en ik heb de wandelmaatjes een mooie natuurroute kunnen laten zien. Almere heeft heel veel mooie wandelroutes.
We startten bij de Kemphaan en liepen naar de Tuibrug om over de Hoge Vaart te gaan. Via Almeerderhout en Vogelhorst liepen we naar de Groene Kathedraal. Hier is een grasveld dat de vorm van een kathedraal heeft. Een stukje verder staan populieren (als pilaren) in de vorm van de kathedraal. We liepen verder naar de Vogelweg en gingen de Vogelwegbrug over om vervolgens de Waterlandseweg (N305) over te steken. We kwamen nu in een gedeelte van het Cirkel- en Museumbos. We liepen met een bocht om Almere Boven. Dat is De Berg.Museumbos. waar we naar toe gingen.
U ziet op deze site het kopje: Jan de Vletter, Voorzitter Stichting Bosland, over De Berg. Dit is een stukje dat uitgezonden is door omroep Flevoland in augustus 2019. Het is zeer de moeite waard om dit even te bekijken.  Onder aan de berg staan we 4 meter onder de zeespiegel en op de berg staan we 25 m boven de zeespiegel. Na een paar foto’s gingen we weer verder over de Overgooischezoom naar het Schapenbos. De schapen waren nu bij De Berg en in het bos liepen nu geiten en bokken (zie foto’s). Vanaf dit punt liepen we weer naar de Kemphaan en kwam er weer een eind aan deze wandelroute.
We hebben bijna de hele route door de natuur gelopen. We gingen van het ene naar het andere bos (zie het routekaartje). U kunt het routekaartje vergroten.
Graag tot een volgende keer!

Ik wil graag nog even iets delen:

Een oplettende bezoekster van mijn website zag dat er een foto gemaakt is waar ik met één van mijn wandelmaatjes op een bankje zit. Hier houden wij niet de 1,5 m aan.
Dit is inderdaad niet de bedoeling. Bedankt voor de tip!  Het was mij in mijn enthousiasme even ontgaan. We zullen hier de volgende keer zeker opletten.

 

Gr van de twee wandelmaatjes en Heopa

 

Leave A Comment