Almere Stad, 10 februari 2021

Vandaag ging ik voor een winterwandeling in Almere.
Ik liep langs het Weerwater richting de A6. De Floriade komt te liggen aan de A6 en op de foto’s kunt u zien dat er al drie palen met katrollen klaarstaan om de kabels voor de kabelbaan overheen te laten rollen. De Floriade wordt in 2022  geopend. Je kunt al diverse gebouwen (in een vergevorderd stadium), viaducten en heel veel nieuwe bomen zien. Voor 2021 kunt  u zich opgeven voor een rondleiding De data weet ik niet meer, maar u kunt een mailtje sturen, bellen of op internet kijken voor info. Ik ging verder wandelen en genoot van de winter in Almere. Door de sneeuw maak je toch weer heel andere foto’s. Mijn route ging vlak langs het Weerwater en dicht bij het centrum aan de kant zie je veel bevroren riet en ijs van opspattend water. Dit zorgt weer voor mooie plaatjes. Via Stedenwijk liep ik naar het Beatrixpark richting een stukje Noorderplassen. Hier is het water helaas nog voor een groot deel open. Een stukje verder staat wooncomplex De Realiteit.
Hier vind je zelf ontworpen (bijzondere) woningen (zie foto’s). Na de Hogering ‘de N702’ ging de route door Waterwijk naar de Leeghwaterplas waar ik driekwart omheen liep. Ik liep door het Hanny Schaftpark, het Verzetspark en ging verder naar Parkwijk en door het Lumièrepark. Vlak daarvoor zag ik een leuke tweeling sneeuwpop die ook als iglo gebruikt kan worden. Het was erg leuk gemaakt. In het park was het druk met jong en oud die van de heuvel afgleden. Op de rand van een bank stonden eendjes die gemaakt zijn van het sneeuw van de sneeuwpop. Ik moest nog door het laatste stukje bos. Ik had er al 18 km opzitten en kwam in een sprookjesbos. Het was schitterend mooi om te zien. Ik vroeg dan ook aan een voorbijganger of hij een foto van mij wilde maken (zie foto).
Het was een mooie afsluiting van deze wandeling. Wat kan een winter met sneeuw toch mooi zijn!
Ik hoop dat u ook zo hebt kunnen genieten van Almere in de winter.
U kunt op de website ook nog foto’s bekijken van Almere in de lente, zomer en herfst. Ook dan in Almere erg mooi.
Graag tot een volgende keer!
Gr. Heopa

6 Comments

 1. nathalie.riksten@outlook.com 12 februari 2021 at 06:18

  Een prachtige winterwandeling door Almere. Mooie foto’s! Het is erg leuk om sommige plekken van de foto’s te herkennen, maar om ze dan met dit winterse weer te zien. Groetjes Nathalie

 2. heopa 12 februari 2021 at 08:18

  Dank je Wel Nathalie,
  Voor je reactie .
  Ja wat kan een sneeuw, toch een hoop doen he.
  gr. van Opa

 3. Claudia 12 februari 2021 at 09:59

  Wauw echt geweldig mooie foto’s pa 😍
  Die foto’s langs het water heel bijzonder.
  Almere heeft echt prachtige natuur

 4. heopa 13 februari 2021 at 12:46

  Dank je wel claudia voor de leuke reactie. gr.Pa

 5. Corina 13 februari 2021 at 16:50

  Mooie foto’s pap. U staat er weer mooi op.
  Die zwanen in de sneeuw zijn ook prachtig. Mooie winter foto’s.

  Groetjes van Corina

 6. heopa 13 februari 2021 at 17:01

  Dank je wel ja ook in Almere is het mooi om te wandelen.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.