Almere, 28 mei 2021

Zoals u ziet, is Heopa er nog. Ik heb geen Corona gehad (wel een aantal in de familie), maar ik werd bezig gehouden door andere gezondheidskwesties. Ik wil iedereen nog bedanken voor de vele mailtjes die we mochten ontvangen. We zijn u/jou daar erg dankbaar voor.
De wandeling die ik vandaag gelopen heb, stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Ik kan u al zeggen dat het een supermooie wandeling was en het was ook zeker de moeite waard om deze te lopen.

Het startpunt van deze wandeling was eigenlijk vanaf de Jan Smitkade in Alblasserdam, maar ik parkeerde de auto bij Kade 1 bij de hoofdrijbaan (Cortgene). We liepen eerst naar de steiger waar de waterbus aanlegt. Hier is ook een anker (monument) dat herinnert aan het feit dat hier vroeger een scheepswerf was. Vanaf dit punt hebben we de route gestart. We liepen een gedeelte langs rivier de Noord. Links was de rivier en rechts verschillende mooie oude panden. Tussendoor konden we de molens van Kinderdijk zien. De officiële route gaat na Zwarte Paard en West-Kinderdijk rechtsaf de Molenkade op, maar voordat wij het wisten, liepen we het paaltje voorbij en gingen rechtdoor. Na de bocht kwamen we weer op de goede route. We liepen om de Hooge Boezem van de Nederwaard en kwamen bij Kinderdijk. We liepen richting Nieuw-Lekkerland (gemeente Molenlanden). Bij één van de molens kun je een folder halen. Wilt u ook info over deze molens, dan kunt u hier klikken. Het is echt een schitterende omgeving en de route is heel afwisselend. Op de dijk staat een monument ter herdenking aan een Amerikaanse bommenwerper die hier neergestort was. We zijn hier even blijven staan. Bij Oud-Alblas zag ik hertjes en kippen lopen. Ik maakte hier direct een foto van. Bij het gemeentebord stond een dame en zij was druk bezig met het omspitten van het gras bij haar tuin. Ze wees naar de hertjes en vertelde dat er twee hertjes zwanger waren en dat ze voor haar verjaardag bloemzaadjes had gekregen. Ze vond het leuk om de omgeving met deze zaadjes wat op te vrolijken. Ik hoop dat er een leuk bloemenveldje gaat ontstaan en dat er gezonde hertjes geboren mogen worden. Mocht ik hier nog een foto van krijgen, dan zal ik deze ook nog tussen de foto’s van deze wandeling plaatsen.
Een stukje verder zagen we een veld met boterbloemen. Ik heb hier een foto van mijzelf laten maken. We kwamen bij de Kooiwijkse molen en ook hier liet ik even een foto maken.
Zo liepen we weer naar de finish en sloten we deze prachtige route af. We hebben genoten van deze omgeving en het mooie weer.
Ik hoop snel weer een wandeling te kunnen maken. U kunt dan weer met mij meegenieten van wat ik onderweg allemaal tegenkom.
Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken: Wandelen is goed voor je conditie en het maakt niet uit of je jong of oud bent. Het is bewezen dat het ontspanning en rust in je hoofd brengt. Loop vooral op uw gemak en als u om u heen kijkt, kunt  u ondertussen genieten van de mooie omgeving.
Graag tot een volgende keer!
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.