Almere, zaterdag 29 mei 2021

Vandaag heb ik weer een wandeling dicht bij huis gemaakt. Ik liep van Filmwijk naar het Weerwater en langs de Floriade die nog in aanbouw is. Bij de vorige wandeling in Almere liep ik ook langs de Floriade en u kunt nu zien hoe het langzaam maar zeker vorm krijgt (vergelijk het maar met de vorige foto’s van de Floriade). De kabelbaan met de cabines is geplaats. Voordat het zover was heeft dit nog tot veel discussies geleid. Men is nog druk aan het bouwen. In 2022 moet de Floriade opengaan. Ik ben een leek, maar het lijkt mij dat er nog heel veel moet gebeuren. Er zijn natuurlijk altijd (te) veel mensen die een eigen mening hebben en er wordt veel vergaderd enz. Dit kost natuurlijk ook veel tijd en geld.
Ik wandelde verder en na het gebied van ‘t Oor ging ik onder de A6 door. Via het Beginbos liep mijn route slingerend naar Kromslootpark. Wat is dit gebied veranderd in al die jaren. Het wordt echt een natuurreservaat en je kunt er heerlijk wandelen en genieten. Het stuk dat ik door het Beginbos en Kromslootpark liep was al 8 km (zie het kaartje onder de foto’s). Ik vervolgde de route richting Almere-Haven waar men weer bezig is met de Sluiskade. De Sluiskade is weer overhoopgegooid, zodat het veiliger wordt voor de voetgangers en de horeca. Na  de sluis liep ik een stukje Gooimeerdijk-Oost, door de wijk Overgooi richting de Kemphaan/Stichting Aap en het gebied van Almeerderhout. Ik wilde eigenlijk nog tot de Stichtsekant lopen, maar gezien de afstand wordt dat de volgende keer.
Ik ging dus weer terug naar Filmwijk. De route ging met een lus, omdat de ophaalbrug bij de Starleyweg er niet meer is (er komt een nieuwe brug). Zo bereikte ik Filmwijk en zat deze wandeling er weer op.
Het was een schitterende wandeling in Almere. Heeft u nog niet in Almere gewandeld? Dan moedig ik u aan om dit eens te doen. Het is zeker de moeite waard!
De volgende keer als ik in Almere wandel, probeer ik te laten zien hoe ver men is met het aanleggen van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug die ter hoogte van de Stichtsekant over de Waterlandseweg gaat.
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.