Almere 2 juni 2021

Zaterdag 29 mei heb ik via mijn verslag en foto’s al een deel van Almere laten zien. Het blijft leuk om u op deze wandeltochten mee te nemen omdat Almere steeds verandert. Vooral aan het groengebied wordt redelijk veel gedaan.
Zoals ik beloofd had, laat ik u nu weer een ander stukje van Almere zien. Ik liep hiervoor langs de A6.
Als u met de auto over de A6 rijdt, ziet u de bekende ruïne van Almere. Het had allang een heel mooi kasteel moeten zijn
.zie, Kasteel_Almere . Ps. laatste nieuws , er zijn weer 4 belangstellende om verder te gaan ! ik ben benieuwd U/jij ook? We blijven het volgen!
De plannen hiervoor dateren al uit 1999. In september 2000 werd de eerste paal geslagen. Het project zou flink duurder worden en vanwege financiële problemen werd de bouw stilgelegd. In 2005 werd het project opgekocht en naast een hotel en een trouwlocatie wilde men ook huizen bouwen op het terrein. Hiervoor was een wijziging van het bestemmingsplan nodig en deze aanvraag werd door het gemeentebestuur van Almere niet gehonoreerd. Sinds 2013 waren er plannen om er een attractiepark te bouwen. De financiering kwam helaas ook niet rond en in oktober 2018 werd het gehele project stopgezet. Helaas geen reclame voor Almere. Er is iets op bedacht! Men heeft de Hulk ingehuurd om te laten zien hoe mooi en groen Almere is. Dit is mede om aandacht te vragen voor de Floriade die in 2022 (aan de andere kant van de A6) geopend gaat worden.
Ik liep deze route met een bocht, via de Grienden in Almere-Haven, om het kasteel. Ik ging de Fongersbrug over en zag dat er ook nog een paar andere figuren aan het kasteel geplakt zijn.
Het is idd geplakt, want alle figuren zijn in een loods eerst op papier geschilderd en daarna op het beton van de ruïne geplakt (zie foto’s). Ik liep verder en ging met een omweg naar de Kemphaan en via de tunnel liep ik onder de N305 door naar Almere Overgooi. Bij de uitkijkpost ging ik even omhoog (Almere-Boven). Helaas was het niet hoog genoeg, want de bomen zijn intussen flink gegroeid en de berg krimpt. Toch is het zeker de moeite waard om even naar boven te lopen en te genieten van het uitzicht.
Eenmaal beneden liep ik via het Cirkelbos naar de Stichtsekant waar de nieuwe
fiets- en voetgangersbrug komt. Het eerste element staat klaar om op zijn plaats gezet te worden.
Via mijn website probeer ik u op de hoogte te houden over de voortgang van deze nieuwe brug.
Zodra deze brug geopend wordt, hoop ik een mooie wandelroute klaar te hebben.
Ik houd de vorderingen in de gaten en u kunt via mijn website dit mee volgen.

Gr. Heopa

Gr. van Heopa.

2 Comments

  1. Thirsa 4 juni 2021 at 22:31

    Wat een prachtige foto’s opa! 🥰

  2. heopa 6 juni 2021 at 15:53

    Dank Je wl Thirsa,

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.