Published On: 12 juni 2021By 0 Reacties

Almere, 11 juni 2021

Vanmorgen heb ik in Almere gewandeld. Als je in Almere wandelt, kom je op hele mooie plekjes. Zelfs al je hier al eens eerder gewandeld hebt, blijft het mooi. Dit komt ook door de verschillende jaargetijden (veel mensen weten dit niet omdat ze vaak met OV reizen of met de auto). Via Filmwijk liep ik naar Ebenezer-Howardpark en daarna door de Verzetswijk naar het Hanny Schaftpark. Via drie houten bruggen ging ik naar de Leeghwaterplas en hierna ging ik onder de Hogering door en kwam langs de Noorderplassen. Ik ging over de Schateilandbrug. Hier is nu een camping (mede gefinancierd door belastinggeld van de Almeerse bevolking).
Ik passeerde de Leperlaarplassen en de Trekvogelweide. Een stukje verder passeerde ik Blocq van Kuffeler. Ik sloeg rechtsaf en kwam in het Wilgenbos. Dit is een rijk bos met veel vogels. Ik hoorde hen luid en duidelijk, maar door de dichte begroeiing kon ik de vogels niet zien. Ik heb hier een nieuwe wandelroute gevonden en het is zeker de moeite waard. Ik ging een stukje door en om het buitengebied van Almeerder vaart. Hierna stak ik de Hogering weer over en liep door het Meridiaanpark tussen Molenbuurt en Seizoenenbuurt. Ik ging onder het spoor door en stak de Evenaar over en liep langs de Regenboogbuurt. Ik ging verder door het park en via de Tuilbrug ging mijn route over de Lage vaart en door het groengebied van Buitenhout. Ook hier heb ik weer een nieuwe route gevonden.
Ik ging onder de Tussenring door waarna ik nog een prachtig stukje richting de Sallandsekant liep. Ik ging de Kraanvogelbrug over en via Danswijk liep ik naar Filmwijk en toen had ik er 27 km opzitten. Dit was tevens het einde van mijn wandeling.
Graag tot een volgende keer!
Gr. Heopa

Leave A Comment