Published On: 16 juni 2021By 0 Reacties

Almere, 14 juni 2021

Vandaag wilde ik u ook het winkelcentrum van Almere laten zien. Voordat het zover zou zijn, liep ik eerst de loopbrug van het Lumièrepark /strand over naar het Floriadeterrein.  Men schiet al aardig op je krijgt nu steeds een beter beeld hoe alles eruit gaat zien. Ook laat ik u de vernieuwde Esplanade zien. Vanaf de Esplanade liep ik een rondje door het winkelcentrum. Het is zeker de moeite waard om het ook met eigen ogen te zien. Via het Den Uylpark liep ik naar het Beatrixpark wat ieder jaargetijde zijn mooie kant laat zien. Mijn route ging verder via Kruidenwijk naar Muziekwijk, het Muizenpark, een klein stukje door Literatuurwijk en de Veluwsekant. Zo kwam ik weer uit bij het Weerwater waar men, zoals ik hierboven al gezegd heb, nog hard bezig is met de Floriade 2022.
De Energienaald (dit is de eigenlijke naam) is voor een grote onderhoudsbeurt, wat ook echt nodig is, van zijn sokkel gehaald. Deze gaat deel uitmaken van de Floriade. De Energienaald is 55 meter hoog met 10 meter neonverlichting in de top. Stap voor stap vordert men met de gebouwen op het Floriadeterrein en de groenvoorziening. Over 9 maanden moet het klaar zijn en er moet nog veel gebeuren. Ik zou zeggen dat men op moet minder moet praten en vergaderen en meer aan het werk moet gaan. Het Kasteel in Almere is een blamage geworden en laten we hopen dat de Floriade een pronkstuk wordt.
Heopa houdt u op de hoogte.
Almere heeft nog veel mooie plekjes en er is genoeg te beleven. Bent u al nieuwsgierig? Kom dan maar gerust kijken.

Gr. Heopa

Leave A Comment