Almere, 19 juni 2021

Ik wilde graag weer richting het strand en zo neem ik u via mijn foto’s en verslag mee op mijn wandeltocht.
Ik liep over het strand en door de duinen en kijk dan toch eens wat je allemaal tegenkomt.
Het begon al snel. Ik liep door Nationaal Park Zuid-Kennemerland en vaak zie ik hele kleine slakjes, maar nu zak ik een grote slak met zijn huisje op de rug. Toch bijzonder als je bedenkt dat ik alleen een rugtas bij mij had. Een stukje verder ging het klimmen beginnen. Ik bereikte de zandduin Kraantje Lek. Als Amsterdammer was het vroeger een leuk uitje om een dagje weg te gaan. Ook schoolreisjes werden hier gehouden. Als u hier klikt, kunt u wat foto’s met een kort verslagje lezen over de geschiedenis van Kraantje Lek. Onder het lopen zag ik weer een joekel van een slak. Deze had alleen een lichtere kleur. Ik kwam langs een uitkijkpost en natuurlijk ging ik even naar boven voor een paar foto’s. Ik vervolgde mijn route en liep langs station Zandvoort. Aan de voorkant staat een zandsculptuur. Deze was helaas door het weer van gisteren iets aangetast. Hierna liep ik het strand van Zandvoort op. Een stukje verder werd mijn aandacht getrokken door mensen die bezig waren twee zinken badkuipen te vullen met zeewater en brokken ijs! Ik vroeg wat de bedoeling hiervan was en het bleek dat hier iedere zaterdagochtend om 8.00 uur mensen bij elkaar komen die tegen de duinen op het strand gaan zitten om wat yogaoefeningen te doen. Hierna gaan ze dan twee tot soms wel drie minuten in de badkuip met ijs waarna ze nog even kopje onder in de zee gaan. In overleg met de mensen mocht ik hiervan foto’s nemen! Echt super! In de winterperiode wordt deze activiteit naar het meer in Bloemendaal verplaatst. Verder op de route langs het strand lagen veel kwallen in verschillende groottes en kleuren. Er waren ook veel mensen aan  het kitesurfen en strandzeilen. Ook kregen mensen hier les in. Het was erg leuk om te zien. Na ruim 8 km op het strand gelopen te hebben vervolgde ik mijn route door de duinen. Er staat een herdenkingsfoto met het bericht dat hier op 26 maart 1944 een vliegtuigcrash plaatsgevonden heeft (zie foto’s voor meer info). Een stukje verder in de duinen zag ik op een berg/heuveltop twee jonge reeën staan. Prachtig! Ik kwam langs een oude bunker. In de ronding moet een kanon gestaan hebben die rond kon draaien. In het dal zag ik nog een ree. De route ging verder langs en over landgoed Duin en Kruidberg dat nog niet zolang geleden gerestaureerd is. Ik liep nog even langs de Oosterplas (gemeente Bloemendaal) en hier zag ik op verschillende plekken prachtige waterlelies. Natuurlijk moesten deze ook even op de kiek.
En zo bereikte ik het eindpunt van mijn route en zo kwam er een einde aan deze prachtige wandeling. Ik schreef in het begin al dat ik wilde kijken wat ik allemaal tegen zou komen en zoals u op de foto’s kunt zien (en ook in het verslag kunt lezen) is dit echt van alles. Het was weer heel afwisselend en ik hoop dat u het ook de moeite waard vindt.
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.