Published On: 21 september 2021By 0 Reacties

Almere, 20 september 2021

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een groot blokje in Almere gelopen heb.
Dit keer wil ik u Almere Duin laten zien. Almere Duin is geen rossen in ontwikkeling. Ja, het kan in Almere. Almere heeft veel naast diverse woonkernen, ook water en groen. Er is voor ieder wat wil. Mijn route gaat eerst via de Vaarten. Zoals u misschien al weet, is er in Almere de Hoge Vaart en de Lage Vaart met daartussen diverse woonwijken. Er is echter ook een stadslandgoed (Landgoed Hagevoort). Stadslandgoed Hagevoort is een voormalige graansilo en is herbouwd tot 31 appartementen in een landgoedsetting met paviljoens en een oprijlaan met brug.Veel inwoners en bezoekers van Almere weten dit niet en daardoor vond ik het leuk om door van wat extra foto’s en een link hier wat meer aandacht aan te verdienen.
Vervolgens liep ik langs diverse sportvelden zoals het Fanny Blankers Koen Sportpark en
Almere City FC. Na de Hogering (N702) ging de route verder door het Vaartsluisbos en Wilgeneiland en hierna kwam ik uit op de Oostvaardersdijk. Hierna liep ik 5 km over het Lepelaarspad met aan de rechterzijde de Lepelaarsplassen en aan de linkerzijde de Noorderplassen. Ik liep door de wijk Noorderplassen en maakte een klein ommetje om bij één van de dochters een kopje koffie te drinken.Na de koffie ging ik weer op pad en ik dacht dat ik nog maar een klein gedeelte te lopen om bij mijn doel, te komen. Eenmaal terug op de Oostvaardersdijk bleek het echter nog 8 km te zijn. Ik had het dus verkeerd ingeschat. Aan de overkant van het water kon je Amsterdam Noord, Marken en Volendam zien. Op deze route staat ook een herinneringspaal met een vliegtuig (zie foto’s). Er zijn in Almere en in de hele Flevopolder meer van deze palen. Almere Duin dus onder valt. In de woonkern is Duin heel veel zand opgespoten. Met zandauto’s zijn verschillende zandheuvels gemaakt. Dit moet het gevoel geven dat mannen in de duinen woont.Ook de plant- en boomsoorten en straatnamen zijn hier aangepast (zie foto’s). Mijn route ging verder onder de A6 door en ik kwam op het Zilverstrand waar een hele zwerm zemvogels voor mij opdook. Het was een mooi gezicht. Vervolgens ging de route via het Kromslootpark en het Beginbos richting Almere Filmwijk. Ik had er toen 39 km opzitten. U heeft zo weer een mooi stukje Almere kunnen zien.
U kunt natuurlijk ook zelf eens een wandeltocht in Almere maken. Het is niet direct 40 km te zijn, maar kleine afstanden van 5, 10 en 15 km kan natuurlijk ook. Het is goed voor de gezondheid om elke dag een half uur te wandelen van 1 a 2 keer per week een groter blokje. Wandelen doet je goed!

Gr. HeopaLeave A Comment