Almere, donderdag 15 Juni 2022

Na jaren heb ik vandaag een wens van mijn broertje vervuld.
Ik vertrok vanmorgen om 7.00 uur vanuit Almere naar Zeewolde. De naam Zeewolde komt voort uit de oorspronkelijke naam Seaewald.
In 790 bestond er een dorp met de naam Seaewald (ten westen van Harderwijk). Hertog van Gelre gaf bepaalde privileges aan het dorp Seaewald. Door overstromingen in de latere Middeleeuwen is dit dorp verdwenen in de Zuiderzee. Zeewolde is gebouwd op nieuw land. De eerste bewoners vestigden zich hier in 1984. Het was goed wandelweer en het was erg stil. Via Almeerderhout en het Vierbruggenpad (dit zijn ondertussen vijf bruggen geworden) ging de route voor een groot gedeelte langs de Hoge Vaart. Ik liep langs De Groene Kathedraal en ging onder de A27 door. Hierna ging mijn route door het Hoge Vaartbos waar de koeien los lopen te grazen en even poseerden voor de foto. Bij de Adelaarsweg stak ik de Hoge Vaart over en liep aan de andere kant langs het water en de Randmeerbossen Horsterwold. Na 23 km boog de route af van de Hoge Vaart en ging verder onder de Gooiseweg (N305) door richting Zeewolde. Bij de Woldlaan nam ik een foto van twee geitjes/bokjes die hun huisje bewaakten. Verderop zag ik een mooie kerktoren die ik op de foto zette. Hierna liep door de winkelstraat waar mijn broertje bij de bushalte op mij zat te wachten. Samen gingen we naar zijn caravan op de camping. Hij op zijn fiets en ik (Heopa) lopend. Hij vond het zo leuk dat ik kwam dat hij aan verschillende campinggasten had verteld dat zijn broer uit Almere te voet naar hem toe zou komen en dat hij daarvoor 30 km moest lopen. Als een echte trotse broer stond hij bij zijn caravan mij op te wachten en Heopa maakte een foto van hem. Na de lunch heeft hij mij met de auto teruggebracht naar Almere. ‘Ruud, het waren lange wegen en soms een beetje saai, maar ik ben blij dat ik het nu eindelijk gelopen heb. Bedankt voor de gastvrijheid en de lekkere lunch en het terugbrengen met de auto.’

O ja……voor als u de foto’s kijkt en mijn ‘broertje’ ziet: ik noem mijn broer ‘broertje’ omdat wij dit beiden leuk vinden. Als ik hem niet zo noem, noemt hij zichzelf wel zo.
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.