Haarlemmerliede, 18 juni 2022

Vandaag heb ik wandeltocht De Kikkerloop gelopen. Deze wandeltocht wordt gelopen voor het goede doel, namelijk ALS de wereld uithelpen. Zowel de start, de rust en de finish was in hotel/restaurant De Zoete Inval in Haarlemmerliede. Er waren twee lussen; één lus van 10 km en
1 lus van 20 km. Heopa koos voor beide lussen en begon met de 10 km. Als snel ging de route onder de A200 door en daarna over het spoor naar de polder. In de dorpskern van Haarlemmerliede wonen ongeveer 380 mensen en er zijn ook altijd veel vakantiegangers. Dit is ook het gebied van Spaarne. Het woord Spaarne komt van de rivier de Spaarne die hier doorheen loopt. Een stukje verder ligt het grote meer Mooie Nel. De route ging hier verder over een grote heuvel die ontstaan is door de vuilstort tussen 1901 en 2000. Aan het einde is een parkeerplaats en daar was ook een rustpost. Heopa liep door en de route ging terug langs De Veerplas. Het was drassig en er lag veel water en daarom is er een lange fiets/voetgangersbrug geplaatst. Zo kwam Heopa weer bij De Zoete Inval en zat de eerste 10 km erop. Bij de rust zag ik het T-Shirt van De Kikkerloop weer liggen.
Ik had bij de start eerst al bedacht dat ik het niet zou kopen, maar hoe langer ik naar de kleur en de voorkant keek, hoe meer ik eraan dacht om het toch te kopen. Zeker als de opbrengst voor een goed doel is. Ik heb het T-Shirt dus toch maar gekocht. Natuurlijk wilde ik dan wel even samen op de foto.
Ik begon aan de tweede route en als snel liep deze route over Liewegje/Oever (langs de vaart) en ging daarna onder de N205 en de N282 door. Dit was het vervolg van Liewegje. Ik zag een wandelaarster die mij tegemoet liep en het bleek een dame te zijn die in het bestuur van RS’80 zit en ook heel veel routes voor RS’80 uitgezet heeft. Vandaag liep zij het Waterliniepad. Een andere wandelaarster die ook meedeed aan de Kikkerloop nam een foto van ons met onze camera’s. Het was een leuke ontmoeting en daarna gingen we ieder weer verder met onze eigen tocht. Na 12 km gaat Liewegje over in Ringvaartpad. Door het mooie weer was het op de Vaart erg druk met bootjes, maar ook met mensen met een SUP Board. Deze gingen soms zo hard dat we elkaar verschillende keren passeerden. Ik mocht een foto van dichtbij maken. Na 4 km gingen zij bij Molenplas strand aan de kant en kon ik hen mijn kaartje geven, zodat ze op mijn website de foto kunnen opzoeken en  kopiëren.
Het was een prachtige route zo langs het water en de smalle paadjes. Ook waren er veel bruggetjes, tuintjes etc. De route ging verder door Zuid- en Noord Schalwijk. Op de Schalwijkstraat is een fietsenwinkel. Ik was door mijn drinkwater heen en liep even naar binnen. Ik werd goed ontvangen, maar doordat de ene kraan te laag was om mijn thermosfles te vullen, nam de jongeman mij mee naar de keuken zodat ik daar mijn fles kon vullen. Ik kreeg van hem een bruistablet om in het water te doen. Het was Hydro tabs, Electrolyte & Magnesium. Dit is extra goed voor de warmte. Ik heb ook zo’n potje gekocht. Ik gaf de jongeman mijn kaartje en hij vroeg of ik dan ook een foto van de gevel maakte. Ik zei dat ik dat zou doen als hij dan in de deuropening wilde gaan staan (zie foto). Ik ging verder en kwam bij het centrum van Haarlem. Haarlem heeft echt een prachtig oud centrum met o.a.
De Waag. Rond 1957 is De Waag o.l.v. stadsarchitect Lieven de Key gebouwd als gemeentelijk handels- en accijnskantoor. De route ging om de Grote of St. Bavokerk. Ik ben wel vaker in Haarlem geweest en ik heb er zelfs met de bus gereden, maar als je wandelt zie je toch veel meer. Ik heb ook ooit een kennis geholpen met een monumentaal huisje. Dit is een mooie herinnering. Hierna ging de  route ging nog langs windmolen De Adriaan. Via Spaarnwoude ging de route weer naar de finish en zat de 30 km er weer op.
Ik zou nog veel meer kunnen en willen schrijven, maar dan zou het verslag veel te lang worden. U kunt alle foto’s bekijken om nog meer te zien van deze tocht. Zodra Heopa de kans krijgt, wil hij een eigen wandeling door Haarlem maken.
Ik wil alle vrijwilligers, de sponsors en het bestuur bedanken voor het mogelijk maken van deze tocht. Heopa heeft genoten.

Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.