Start Berg & Terblijt, vrijdag 11 augustus 2023
Om 7.30 uur gingen we scannen en konden we aan de tweede dag van de Heuvelland 4 daagse beginnen. We gingen weer voor de 28 km.
De route ging richting Terblijt en op ongeveer 2,5 km stond de fruitkraam met een tafel vol bananen voor de wandelaars. We liepen verder naar Wolfhuis, Klein Welden en naar het eerste rustpunt in Groot Welden. Na de rust ging de route door het prachtige Gerendal, de Sousberg en verder naar Berghof en Groot Welsden. Boven op de Keutenberg was het tweede rustpunt en we konden hier genieten van een schitterend uitzicht (zie foto’s). Maar wat Heopa hier tegenkwam….. Na de rust liepen we te praten met een ander groepje wandelaars en oh, oh…we waren al 3 à 4 km verder bij Stokhem op 18 km toen we ontdekten dat we in Schelder moesten zijn en dat we nu bezig waren met de 42 km route. In overleg besloten we, mede door het prachtige weer en de schitterende omgeving, om door te lopen. Ik (Heopa had ook genoeg medicatie bij mij om dit te kunnen doen).
We liepen door het Geuldal naar Stokhem, Wijlre, Eyserbos en langs, Cartils-kasteel-wijlre   naar Gulpen waar het derde rustpunt was voor de 42 km. We namen hier wat langer pauze en bij de controle waren de dames nieuwsgierig van welke plaats de grote vlag was die ik bij mij had. Heopa zei dat als de vrouw de vlag zou vasthouden (voor een foto) zou hij het zeggen (zie foto). Het is de vlag van Almere. Het wordt mij wel vaker gevraagd welke vlag het is en ik vertel er graag over en nodig dan direct mensen uit om eens in Almere te gaan wandelen. Ik doe dit zelf al jaren en het is zeker de moeite waard!
We moesten weer verder om nog 21 km terug te lopen i.p.v. de 7 km die we anders nog hadden moeten lopen. Via Ingber liep de route naar het rustpunt in Berghof waar we eerder op de dag dus verkeerd gelopen waren. Onderweg kwamen we een wandelaarster uit Duitsland tegen en zij had ook een grote vlag bij zich. Heopa mocht de dame op de foto zetten. Zij vertelde dat ze het hier erg mooi vond en ook de mensen vond ze erg gemoedelijk. De foto die ik gemaakt heb, zou ze later op mijn website opzoeken. Leuk! Na de rust in Berghof maakte Heopa wat minder foto’s om op tijd de finish te bereiken. De route ging via Scheulder, een stukje door Margraten naar rustpost Groot Welsden.
We hadden er nu 35 km opzitten. We vervolgden de route door Sibbe en Terblijt, maar nu aan de andere kant van Terblijt. Heopa voelde het nu wel, maar wilde toch doorzetten. Tja…eenmaal A dan ook B doen! En kijk eens! Opeens was de finish in zicht en met een diepe zucht en een grote glimlach hebben we het gehaald. De tweede dag zat erop en we moesten ons alleen nog even afmelden.
Heopa heeft niet heel veel over de omgeving geschreven, maar als u de foto’s bekijkt, kunt u zien hoe prachtig het is om hier, in het 5 sterren landschap, te wandelen.
Alle vrijwilligers en de verkeersregelaars die voor alle wandelaars klaar staan, wil ik bedanken.
Geeft u hen wel eens een bedankje of zegt u hen gedag? Zij verdienen dit zeker!
Tot morgen (de 3e dag)!
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.