Published On: 23 oktober 2019By 0 Reacties

Raalte, 23 oktober 2019

Vandaag is het de tweede dag van de Sallandse Wandelvierdaagse. Het is de dag van Heino.
Ik ging naar de tent en toen ik daar aankwam was het alweer gezellig druk. We werden begroet door dames in herfstkleding. Mannenkoor Roalter jong’s zong weer een lied. Toen het wandellied afgelopen was en het mannenkoor ons uitzwaaide, mochten we vertrekken.
Via de winkelstraat liepen we naar de ‘Naober’ waar dames in speciale kleding heerlijke koekjes uitdeelden (zie foto’s). Via een nieuwbouwwijk liepen we Raalte uit en kwamen op een open veld van weilanden en akkers. Het was mistig en heel erg drassig. Op sommige plekken moesten we goed uitkijken dat we niet uit zouden glijden en in de sloot terecht zouden komen.
We kwamen langs een groot spandoek waar de kaart van Nederland (provincies, hoofdsteden en Raalte) op stond. Met een stok mocht je aanwijzen waar je vandaan komt. Ik wees natuurlijk Almere aan. Na ongeveer 8 km stond de ‘spreukenfee’ kaarten uit te delen waar verschillende teksten op stonden (zie de laatste foto’s). De route ging vanaf dit punt door het bos met haar prachtige herfstkleuren en verschillende soorten zwammen. Hierna kwamen we bij de zorgboerderij waar een rustpunt was. Het was er heel gezellig. Dit kwam mede doordat zangeres Annet Nijkamp leuke liedjes zong (zie laatste foto’s). Na de rust liepen we langs de boerderij. Ze hadden lieve kleine biggetjes. Ik heb ze even op de foto gezet. We liepen verder door het landschap en kwamen bij het volgende rustpunt. Ik nam hier ook rust en at een boterham op. Na de rust liepen we naar Heino.
Doordat het mooi weer was, was het ook hier gezellig druk en de terrassen zaten vol. Op diverse plekken lagen de rode lopers uit voor de wandelaars. Een brandweerauto uit het brandweermuseum reed kleine blokjes en je mocht gratis meerijden. Heopa kon het niet laten om ook even in te stappen. Het is toch leuk om dit mee te maken. Na Heino gingen we door het bos van landgoed het Reelaer en daar stonden de kabouters Flop en Spillebeen de wandelaars te begroeten. Toen we door het mooie bos gelopen hadden, kwamen we bij zuivelboerderij de Knapenvelder. Ik liep hier voorbij en ging richting Raalte. Ik kwam langs sporthal Tijenraam waar de wandelaars een bidon aangeboden kregen. Hierna kwam de finish in zicht en zat de tweede wandeldag er weer op.
Tot morgen!
Gr. Heopa

 

Leave A Comment