Published On: 1 oktober 2022By 0 Reacties

Almere, 30 september 2022
Vandaag ben ik voor de 6e keer naar de Floriade Expo geweest. Ik heb hier weer een wandeling van gemaakt.
Vanuit Filmwijk liep Heopa naar Almere Stad en kwam achter het Centraal Station uit. Ook hier is een hele renovatie aan de gang en het is bijna klaar. Mijn route ging door het station en daarna door de Stationsstraat naar het Stadhuisplein. Hier is een klein stadspark aangelegd (zie foto’s). Vervolgens liep ik richting het Weerwater. De Esplanade is ook opnieuw ingedeeld. Er is nu zelfs een strandje en een steiger voor rondvaartboten die je (t/m 9 oktober) naar de Floriade brengen. Heopa maakte hier gebruik van en koos ervoor om langs de oevers van het Weerwater naar de Floriade te lopen. Direct na de ingang van de Floriade staan prachtige Dahlia’s in volle bloei. Heopa koos ervoor om zijn eigen route te lopen en via Urban District ging de route richting Utopia Island. Er zijn zoveel paviljoens uit verschillende landen dat ik ze nu niet allemaal opnoem. In mijn eerdere verslagen en foto’s kunt u hier meer over lezen/zien. Ook kunt u deze op de website van de Floriade (op de plattegrond) terugvinden. Als u op het vlaggetje drukt, komt de naam en info over het paviljoen tevoorschijn. Het is ook interessant om sommige paviljoens van binnen te bekijken. Heopa ging met de kabelbaan om nog een paar mooie foto’s te maken. Helaas waren de ramen niet echt schoon en merendeel afgeplakt, zodat het wegverkeer niet afgeleid kan worden door de mensen in de gondels. Na deze attractie liep Heopa via Green Island slingerend weer richting de uitgang.
Nu koos Heopa ervoor om met de rondvaartboot terug naar de Esplanade in het centrum van Almere te gaan. Hierna ging de route al wandelend weer langs het Weerwater naar Filmwijk. Heopa heeft weer een mooie dag gehad en heeft genoten van de Floriade met alle prachtige bloemen en de paviljoens. Ik hoop dat u weer van deze foto’s geniet.
Heopa nodigt u uit om Almere-Stad,  alle andere stadswijken, de diverse prachtige parken en ander natuurschoon te komen bezoeken. Het is echt de moeite waard!
Gr. Heopa

Dag allemaal,
de foto’s en het verslag komen binnen kort op deze website te staan.
gr.van Heopa

Leave A Comment