Almere, 2 november 2019

Dit keer heb ik gekozen voor de 30e Snerttocht, dit is een wandeling die georganiseerd werd door WSV Jong en Vrolijk uit Utrecht.
Ik vertrok om 8.30 uur vanaf clubgebouw Het Ganzenkwartier en liep via de J.M. de Muinck Keizerbrug richting rivier de Vecht. We staken de Vecht over en liepen om het tuincomplex Ons Genot en kwamen weer uit bij de Vecht. We liepen langs slot Zuylen en kwamen in het
Dorp Oud-Zuilen. We liepen richting de N230 en kwamen langs de Buitenwegse_Molen en de Westbroekse_Molen die vlak bij elkaar staan. We gingen onder de N230 door en via Meidoorn pad liepen we om de Kleine Plas heen en kwamen bij de Maarsseveense plassen. Hier was op 9,8 km rustpost ‘Pannenkoekenbakker’. Deze zou open zijn, maar helaas was deze nog gesloten toen wij aankwamen. Jammer! Er zat niets ander op dan verder te lopen. Terwijl we nog bij de Maarsseveense plassen liepen, begon het te regenen en gingen de regenjassen aan. Er stak een stevige wind op en het begon nog harder te regenen. We liepen door en kwamen langs leuke huizen en boerderijen. Na 16 km kwam ik in het dorp Westbroek. Hier werd het gelukkig mooi weer. Dat was erg fijn! Bij het volgende rustpunt nam ik even pauze. Het was erg stil toen ik naar binnen ging, maar er was dan ook net een groep wandelaars vertrokken. Ik nam een cappuccino ging weer verder. Bij de Kooijdijk staat een boerderij waar een kalkoen even zijn mooie veren liet zien (zie foto).
In dit gebied staan diverse oude forten en bunkers. We liepen om Fort_Ruigenhoek.   Op 22 km was er een rustpunt bij Forelvijver de Ruigenhoek. Na de rust liep ik verder over de Gageldijk en bij een boerderij staat een oude boom die geel geschilderd is. Als je goed kijkt, lijken het giraffenkoppen of slangenkoppen. Een stukje verder kwam ik bij  Fort_De_Gagel  .  Ik week even van de route af om een paar foto’s te maken.
We liepen nog om Fort aan de Klop en kwamen weer bij rivier de Vecht. We liepen nog door en park en gingen hierna richting de finish. Ondanks het weer hebben we kunnen genieten van een hele mooie tocht. Mijn dank gaat uit naar alle vrijwilligers van WSV Jong & Vrolijk voor deze mooie wandeldag.

Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.