Almere/Krommenie, 28 april 2018
Dit keer heb ik gekozen voor een wandeling in Krommenie. De wandeltocht werd georganiseerd door WSV ‘De Laatste loodjes’ uit Zaanstad. Vandaag dus even niet door bossen en duinen, maar door het Noord-Hollands landschap. Op de website werd aangegeven dat je al om 8.00 uur kon starten met de wandeltocht, dus ik zorgde dat ik er op tijd was. Toen ik dus op tijd aankwam (7.35 uur), waren er wandelaars op pad. Dit vond ik wel een beetje jammer. Nadat ik me om 7.50 uur ingeschreven had, begon ik dan ook maar de wandeling.
Via een tunneltje liepen we onder het spoor door en kwamen in een vrij nieuwe wijk van Krommenie. We liepen langs het nieuwe sportpark ‘Omzoom’ dat in het buitengebied van Krommenie ligt. Via de polder liepen we naar de A9, waar we over het viaduct liepen naar een buitenwijk van Heemskerk. Hier staan mooie huizen. Een stukje verder kwamen we bij de A22 waar we ook overheen liepen en kwamen bij het Aagtenpark-Beverwijk ,dat in juli 2017 geopend is. Hierna liepen we via het bekende gebied van de bazaar in Beverwijk een stukje door Velsen- Noord. We kwamen uit bij een pont. Met deze pont gingen we het Noordzeekanaal over en kwamen in IJmuiden. De route liep langs het kanaal en we zagen een stel zwanen en eenden met hun jongen. We bereikten Velsen-Zuid en liepen door de oudere kern met haar oude huisjes. De route ging verder via het recreatiegebied van Spaarnwoude, waar een rustpost was. Ik nam onder de platanen even pauze en at hier mijn boterham op. Hierna vervolgde ik de route en kwam ik, een stuk verder, weer uit bij de pont. De pont bracht mij weer naar de andere kant van het Noordzeekanaal en ik kwam nu in Buitenhuizen. Buitenhuizen valt onder Zaanstad/Assendelft. Ik liep door de Dorpsstraat waar nog veel oude boerderijen en huisjes staan. In de tuin van nr. 47 zag ik heel veel leuke decoratie. Dit bleek een heel klein winkeltje ‘De Hooimaker’ te zijn. Ik vond dit erg leuk om te zien. We liepen een brug over en gingen de Veenpolderdijk op. Aan het eind van de dijk was een rustpost bij de scouting. Ik nam hier even de tijd voor een bekertje koffie. Na de koffie liep ik weer verder en kwam langs de watertoren. De route ging nu verder door een drassig natuurgebied ‘De Poel’. Daarna moest ik nog even onder de A8 door en over N246 heen om weer in Krommenie aan te komen. Zo bereikte ik de finish weer.
Het was een bijzondere tocht met veel bezienswaardigheden. Af en toe hadden we last van een buitje, maar dat mocht de pret niet drukken.
Mijn dank gaat uit naar de parcoursbouwer en de organisatie van WSV De Laatste Loodjes!
Gr. Heopa

 

4 Comments

 1. Aalt koopman 29 april 2018 at 21:50

  Hoi Henk,

  Wel een wandeling in een mooie omgeving huizen en gebouwen !

  Groeten uit het mooie Putten

 2. heopa 30 april 2018 at 10:34

  Ja Aalt, zo is iedere wandeling, weer anders.
  En er stond Molen en meren tocht, helaas viel dat een beetje tegen.
  wat de molens betreft.
  Gr Henk

 3. Corina 30 april 2018 at 10:45

  Hele mooie foto’s pa. Leuke huisjes.

 4. heopa 30 april 2018 at 12:32

  Hoi, Corina.
  Wat leuk dat je ook gereageerd heb.
  Dank je wel voor je reactie.
  Gr.pa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.