Published On: 19 januari 2017By 4s Reacties

Almere, 18 januari 2017
De woensdag wandeling die ik vandaag gelopen heb begon in Rhenen. Het is de 3e blauwe kamertocht.
De start vond plaats bij Steakhouse ‘Cunera’ op de Grebbebergweg. Ik verwachtte vandaag hele mooie foto’s te kunnen maken. Het vroor en er zat veel rijp in de bomen. Het zag er echt geweldig mooi uit! Helaas was er ook bewolking en wat mist. Hierdoor kon ik helaas geen foto’s maken met een mooie blauwe lucht, waar ik wel op gehoopt had. Maar goed, we gingen wel naar de Blauwe kamer. Dit is een mooi natuurgebied (Op de één na laatste foto kunt u hier iets over lezen).
We liepen richting het dorpje Achterberg. We zien hier niet heel veel van omdat we al snel rechtsaf slaan. Via de weilanden gingen we richting Ouwehands Dierenpark. Hier liepen we achterlangs en zagen het nieuwe verblijf dat voor de Panda’s is gebouwd (zie foto). We gingen het bos in en
kwamen restanten uit de oorlog tegen. Kazemat G18 was er één van (zie foto’s). De route ging ook vandaag weer over smalle planken en prikkeldraad. Hier zijn speciale palen voor neergezet met een plankje er op, zodat de wandelaars er veilig overheen kunnen stappen.
Hier is ook de Klompenpad route. Over het algemeen worden deze routes door individuele wandelaars of kleine groepjes gelopen, maar wij waren maar liefst met 98 wandelaars en dan kost het veel tijd voordat iedereen over het prikkeldraad heen is. Ook zijn niet alle overstap plankjes goed onderhouden. Op 9 km hadden we de autorust. Hier werd een pakje fris en een koekje uitgedeeld. Na de rust liepen we verder over landgoederen van verschillende boeren. We kwamen langs verschillende obstakels. De laatste overstap duurde, mede door het gladde plankje en het feit dat het zo koud was dat we daardoor minder lenig waren, zo lang dat er werd besloten om op even te wachten tot iedereen er weer was. We stonden op het Huppelpad, maar niemand wilde zich warm huppelen (had best een leuk gezicht geweest). De wandelaars hadden ook niet door dat we diverse malen de provinciegrens van Utrecht en Gelderland overstaken (zie platte grond). Zo liepen we naar de rivier de Nederrijn, waar ook natuurgebied ‘Blauwe Kamer’ is. Voordat we daar kwamen hielden we eerst nog de grote rust. Ondertussen had het bestuur het besluit genomen om, vanwege de tijd, de route in te korten. Het zou ons zeker een half uur schelen. Dit was heel begrijpelijk. De overstappen hadden met zo’n grote groep veel tijd gekost. Het was jammer dat we een stuk van de Blauwe Kamer misten. Dit was toch wel het mooiste gedeelte van de wandeling waar we naar uitkeken. Gelukkig hebben we er wel een klein stukje van kunnen zien. Op de foto’s kunt u de restanten van een oude steenfabriek zien. Hier lopen nu wollige bruine wilde Galoway koeien. Zij hebben de restanten van de fabriek gekraakt, ze lopen namelijk zowel buiten als binnen. Volgende keer wellicht beter en kunnen we de rest ook nog bekijken van dit gebied.
We gingen met het pontje naar de andere kant van de Nederrijn en via Opheusden naar de Rijnbrug.
Hier moesten we overheen om bij de finish te komen.
Casper en ook het bestuur van Samen op Pad, bedankt voor deze prachtige wandeling. Ik ben ervan overtuigd dat veel wandelaars van deze route genoten hebben.
Gr. Heopa

4 Comments

 1. coby van steeg 20 januari 2017 at 11:30

  Henk wat een prachtige fotos zijn het weer geworden,ook een hele mooie tocht.

 2. heopa 20 januari 2017 at 12:43

  Dank je wel Coby, voor je compliment. Het was ook een mooie wandeltocht. Ik had 267 gemaakt waarvan 182 op de website staan.
  Jammer dat het zonnetje niet goed scheen, dan waren de foto,s nog mooier . Volgende keer beter. Gr. Henk.

 3. Ria van Rriavanravenhorst@hotmail.comavenhorst 20 januari 2017 at 17:38

  Met de fotos zie je pas hoe super mooi het was Echt heel mooi.

 4. heopa 20 januari 2017 at 17:55

  Dag Ria, dankje wel voor je reactie. Fijn om te lezen hoe andere mijn foto,s vinden en dat ze ook op die manier weer even terug kan genieten. Gr Henk / Heopa

Leave A Comment