Published On: 12 augustus 2023By 0 Reacties

Vilt – Valkenburg, 10 augustus 2023

Berg en Terblijt 12 augustus 2023

De derde dag was alweer aangebroken en we hadden afgesproken om ons eerst bij de officiële start te melden en dan met de auto naar rustpunt Blankenberg, vlak bij kasteel Blankenburg, te gaan.
Toen we daar aankwamen regende het behoorlijk. De eerste snellopende wandelaars die de 42 km zouden gaan lopen, kwamen er al aan. Wij gingen vanaf dit punt de 28 km lopen. We startten om 8.03 uur en liepen naar de rustpost in Rijckholt. Als snel kwamen we bij de trap bij Wolfskop. Deze is in 2015 helemaal vernieuwd en is nu een multifunctionele trap. Als u de foto bekijkt en deze vergroot, kunt u lezen hoe dit zit. Heel bijzonder! We liepen verder en ondanks de regen liepen we te genieten van de route die over bospaden ging die steeds gladder werden en daarna weer over een plateau met mooie vergezichten. We liepen over de  Riesenberg , waar in het verleden diverse vondsten zijn gedaan.
Toen we Gronsveld passeerden, kwam er een paard met wagen voorbij. Dit is altijd leuk om te zien, want dat zie je niet meer in de steden. Een stukje verder kwamen we aan in Rijckholt waar de eerste rustpost was. Drie dames stonden met een vriendelijk gezicht de wandelaars op te wachten om het kaartje te knippen. Ondanks dat zij droog stonden, verdienen zij wel een extra pluim. We vervolgden de route en eigenlijk moest de 28 km terug naar de weg, maar omdat wij bij Blankenberg zijn gestart, liepen we nu een deel van de 42 km en ging de route via het Savelbos, Sint Geertruid en Heerenkuil naar Mheer. Onderweg was het oppassen geblazen om niet uit te glijden. Het was even droog en we zagen een heleboel pruimenbomen met veel pruimen. We konden het niet laten om er één te proeven en…… ze waren heerlijk! De route ging ook langs veel appel- en perenbomen. De appels en peren lieten we hangen. Kijkt u eens naar de foto’s en zie hoe ook de aardappelvelden in bloei staan. We kwamen langs zonnebloemen en ondanks dat de zon even weg was, maakte dit je vrolijk. Zo mag je op allerlei manieren genieten van de schepping en dit vijf sterrenlandschap! Het geeft Heopa (en hopelijk ook u) iedere keer de kracht om te kunnen en mogen wandelen. Weliswaar nu met pijnstillers, maar het gaat! We liepen om Sint Geertruid en gingen via Herkenrade naar Mheer waar een rustpost was in café Quanten. Er tegenover staat de  Sint-Lambertuskerk_(Mheer),  en daarachter Kasteel_van_Mheer . Na de rust vervolgden we onze route en ondertussen kwamen stromen van zegen als plasregens op ons neer. De plassen werden steeds groter en dieper en de wandelaars hielden elkaar goed in de gaten en hielpen elkaar waar nodig. We gingen de grens over en liepen ongeveer 2,5 km door natuurgebied Hoogbos dat in België ligt. Een stukje verder staat een grenspaal van België en Nederland (zie foto’s). Na 22 km kwamen we weer in Rijckholt waar de rustpost was. Ondanks de regen staan op een pilaar twee biggetjes die een vrolijke dans doen. Na de rust ging de route via het Savelsbos naar Eckelrade. Het zonnetje kwam ons weer op zoeken en de regen was vertrokken. Zo kwam er einde aan onze 28 km die door wisselende landschappen en door wisselend weer ging (We hadden zeer natte schoenen, sokken en voeten). Vanuit Blankenberg (30 km) moesten we nu naar Berg & Terblijt om ons (voor de logistiek) even af te melden.
Ondanks de regen en zonneschijn was het weer een prachtige route waar we van hebben genoten.
Allen die hieraan meegeholpen hebben (ook de verkeersregelaars die in de regen stonden) wil ik graag bedanken. Het was weer super!
Graag tot morgen de vierde dag!
Gr. Heopa

Leave A Comment