Raalte, 24 oktober 2019

Het is alweer de derde dag van de Sallandse Wandelvierdaagse. Vandaag is het de dag van Luttenberg. Er wordt ook veel aandacht aan kinderen besteed en daarom stonden er vanmorgen twee prachtige schilderijen in de grote tent. De schilderijen waren op dinsdag en woensdag door kinderen gemaakt. Het zag er echt top uit!
Om 8.30 uur was het dan weer zover en mochten de 30 km wandelaars starten. Na 3 km liepen we door minicamping ’t Linderhof waar ook de eerste controlepost was. Een groot aantal wandelaars staat met hun caravan of camper op deze camping.
Nadat we de camping verlaten hadden, stonden de kabouters de wandelaars weer te begroeten en wenste hen een goede wandeling toe. We liepen verder naar Mariënheem waar we bij de ‘De Parabool’ een rustpunt hadden. Ik zetten een paar bekenden op de foto en ging weer verder. Na ongeveer 9 km kwamen we op de zandweg voor vakantiepark De Luttenberg. Ook nu stonden de dames in herfsttenue bij hun boog de wandelaars aan te moedigen. Elk jaar is er een pad met een thema waar de wandelaars doorheen lopen. Het thema van dit jaar is ‘De Luizenmoeder’ (zie foto’s). Aan het eind van dit pad kregen we een krentenbol aangeboden. Via het vakantiepark gingen we naar het centrum. In het centrum stonden ook nu weer dames met eieren en appels. In totaal worden er ruim 1100 gekookte eieren en appels uitgedeeld. Het is de bedoeling dat elke wandelaar een ei of een appel kiest. Helaas zijn er wandelaars die allebei nemen. Dit houdt in dat er ook wandelaars zijn die niets krijgen. Er werd gezegd dat als dit zo doorgaat men gaat stoppen met het uitdelen van gekookte eieren en appels. Dat zou echt jammer zijn! Iets om over na te denken dus.
Na het centrum van Luttenberg liepen we langs de Lourdesgrot. Vervolgens ging de route weer door het bos. Een oude fee stond daar de schoenen van de wandelaars af te stoffen. We gingen door natuurgebied De Venne. Dit is een drassig gebied waar ook veel vogels zijn. Terwijl ik hier ging zitten en van de natuur genoot, at ik ook mijn boterham op. Na de rust vervolgde ik de route die via een loopbrug over de N348 ging waar bij restaurant De Lantaarn een rustpunt was . Ik nam hier geen pauze en liep om het gebied van zandwinning Hogebroek heen. Op de kruising van Raamhoeksweg en de Hogebroeksweg was bij speelboerderij De Flierefluiter een gezellig rustpunt. Gisteren was dit het startpunt voor één van de kidsroutes.
Een stukje verder mochten we door de stal lopen van vleesveebedrijf van De Koopman (zie foto’s).
Hierna bereikten we Raalte weer. Via de Grote Markt kwamen we bij de Plaskerk waar we doorheen liepen. De Plaskerk is zonder twijfel het oudste gebouw in Raalte.
Hierna liepen we naar de finish. Na een mooie wandeldag met veel belevenissen zat de 3e dag er ook weer op.
Tot morgen!
Gr. Heopa tot morgen

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.