Published On: 14 november 2018By 0 Reacties

Almere, 14 november 2018

Vandaag ging ik naar Veenendaal om de 3e Overbergtocht van Samen op Pad te lopen.
We verzamelden bij de kantine van Voetbalvereniging DOVO. Het was schitterend, zonnig weer,de weersvoorspelling was goed, dus we gingen dan ook met 111 wandelaar op stap.
De 3e Overbergtocht was uitgestippeld door parcoursbouwer Casper. We liepen een stukje door Veenendaal en daarna liepen we via Haarweg langs de spoorlijn. We kwamen een gedenkmonument tegen. Op deze plek waren een paar mensen geëxecuteerd. Van de drie mensen had één persoon dit overleefd. De Duitsers hadden hem voor dood achtergelaten, maar de bewoners merkten dat hij nog leefde en hebben hem tot na de oorlog op een onderduikadres verzorgd. We liepen door het dorpje Overberg waar het voormalig schuilkerkje De Efratha staat. Het is een klein kerkje en ik heb gehoord dat er een heel mooi orgel in staat. We gingen het spoor over en kwamen in het bos van de Amerongse berg. Dit schijnt de op één na hoogste berg van Nederland te zijn. Na 9 km hadden we een autostop en konden we kiezen uit diverse lekkernijen en een pakje fris. We gingen verder en liepen over het landgoed van De Hoge Ginkel. Een stukje verder liepen we door een dal naar boven en keken we uit over een mooie vallei. Dit was direct een moment om even een extra foto te maken. De route ging verder door de bossen van Amerongen. Onderweg zag ik weer een paar mooie zwammen/paddenstoelen. Doordat de zon door bomen scheen waar nog wat bladeren aanzitten, gaf dit een prachtig gezicht. We kwamen in Amerongen waar bij h.c.r. Buitenlust de grote rust was. In de middeleeuwen kwamen hier postkoetsen langs. De bediening ging helaas niet snel waardoor de rust wat langer duurde dan normaal. Het is natuurlijk niet niks als er 111 wandelaars tegelijk aankomen. Na de rust liepen we, door de uitgelopen rust, helaas niet over het hoogste punt van de Amerongse berg, maar we gingen bijna rechtstreeks via het bos naar Veenendaal. Net voordat we het bos uit zouden lopen, kregen we nog wat lekkers aangeboden. Hierna liepen we verder naar de finish. We hadden er toen 23 km opzitten.
Mijn dank gaat uit naar Casper die zijn best gedaan heeft om ons een prachtige route te laten lopen.
Het liep iets anders als hij gepland had, maar ja, dat is nu éénmaal zo! We hebben toch genoten en kijken uit naar zijn volgende wandelroute. Ook het bestuur van Samen op Pad en de vrijwilligers va wil ik van harte bedanken.

Gr. Heopa

Leave A Comment