Almere, 11 juli 2017

Zoals u al in mijn vorig verslag hebt kunnen lezen, zou ik de 4 Daagse van Apeldoorn gaan lopen.

Ik had me opgegeven voor de 30 km en vandaag was het zover. Ik moest vroeg op, zodat ik op tijd in Apeldoorn kon zijn. De start was om 7.00 uur en ik kwam om 7.01 uur aan (dit is echt niets voor mij). Helaas was ik dus net te laat om foto’s van de start te maken. Er zaten wel twee wandelaars op mij te wachten. Ik moest me nog even aanmelden en dan kon ik ook aan de eerste wandeldag beginnen. Buiten wilde ik nog even de Garmin aanzetten en de sporttracker op mijn mobiel, dus ik legde mijn camera even neer. Toen ik klaar was en alles opgeruimd had, miste ik mijn camera! Ik snapte er niets van en haalde mijn rugtas weer leeg, maar hij zat er niet in. Ik liep naar binnen om te vragen of er een camera gevonden was, maar helaas was dit niet zo. Ik heb nog op diverse andere plaatsen gevraagd, maar niemand had mijn fotocamera gezien. De twee wandelaars die op mij gewacht hadden, waren ondertussen doorgelopen en ik besloot om 7.25 uur, met een heel naar gevoel, om ook maar te gaan wandelen. Toen ik bij de startcontrole stond, keek ik nog even rond en zag ik een man met een rood koordje om zijn pols. Ik kon niet zien wat hij in zijn hand had, maar aan mijn camera zit ook een rood koordje. Ik ben naar deze meneer toegelopen en vroeg of ik de camera mocht zien. De man keek mij verbaast aan en liet de camera zien. Direct herkende ik mijn camera. Ik zei dit ook direct tegen hem. De man antwoordde dat de camera op een tafel lag (ik was ook maar bij één tafel geweest). Hij gaf hem direct terug. Ik was natuurlijk heel erg blij dat mijn camera weer terecht was en ging opgelucht aan de wandel.
Vanuit Apeldoorn liepen we door Ugchelen. Na 6 km was de eerste rustpost al en ik besloot om deze voorbij te lopen. Via het bos liepen we door een dorpje (Engeland) en kwamen in Beekbergen. Toen ik hier na 13 km lopen voorbij was, zag ik de twee wandelaars bij een rustboerderij zitten. Ze waren zo gaan zitten dat zij mij konden zien aankomen. Ik heb hier toen ook even een rust gehouden.
Na de rust gingen we weer met zijn drieën verder. We liepen door de natuurgebieden van Beekbergen Zuid en West. We kwamen langs de Waterval-Loenen en na 20 km bereikten we de volgende rustpost. Hier kreeg ik van Ria tomatensoep met balletjes aangeboden. Het was erg lekker. We liepen verder door het bosgebied van Beekbergen West. Via Dennenheuvel liepen we naar de laatste rustpost. Deze bereikten we na 20 km. Toen we hier weggingen werden we getrakteerd op een lekker stukje kaas. Via Ugchelen liepen we naar de finish in Apeldoorn die we na 31 km wandelen bereikten. Zo kwam er een einde aan deze eerste, voor mij wat moeizame, eerste dag. Op naar de tweede dag.
Tot morgen!  Gr. Heopa

2 Comments

 1. joke 14 juli 2017 at 22:57

  Wat een prachtige omgevingsfoto`s zijn er gemaakt met t teruggenomen toestel. Het is te gek voor woorden dat er onder de wandelaars mensen zijn die iets meenemen dat hem/haar niet toebehoord. Schande!! Als je vermoedt dat iets is blijven liggen, geef je dat m.i. af aan de “bar” of aan de mensen die bij de start staan. Hopelijk was dit een eenmalige actie van deze man en is hij zo onder de indruk van je handelen, dat hij het wel uit zijn hoofd laat om iets toe te eigenen wat niet van hem is! Nogmaals bedankt voor de foto`s, ik heb hiervan genoten en natuurlijk van `t verslag!

 2. heopa 15 juli 2017 at 08:47

  Dag joke. Ja ik loop wel eens weg, en dan vergeet ik soms ook wel mn spullen mee te nemen.( Dat is dan dom van me)
  Maar dit keer NIET, ik stond bij het tafeltje mijn apertuur voor het wandelen in orde te maken.
  Ja ik had de fotocamera even neergelegd, maar niet weggelopen , ik keek waar de andere waren.
  En op dat moment moet hij het gedaan hebben.
  Maar ik heb hem terug . dus laten we het verder rusten.
  Gr.Henk

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.