Almere, 12 juli 2017
Vandaag ben ik weer om 5.00 uur opgestaan om me klaar te maken voor de 2e dag van de 4 daagse Apeldoorn. Om 5.30 uur vertrok ik om bij de carpool bij de A30 een wandelaarster op te halen om samen verder te reizen. De tweede wandelaar waar ik gisteren ook meegelopen had, was thuis gebleven. We vroegen ons af of het vandaag ook druk zou zijn met wandelaars. Het weer was immers slecht (veel regen) en er zou nog meer regen komen. Toen we in Apeldoorn aankwamen en ons gingen melden en nog even een bakkie koffie namen, zagen we veel bekende gezichten. Deze wandelaars kwamen voor de 30 km. De 40 km en 50 km wandelaars waren al vertrokken.
Om klokslag 7.00 uur werd het startsein gegeven en konden we vertrekken. Het was een bijzonder gezicht om te zien hoe de wandelaars op deze regenachtige dag gekleed waren. De een had zich volledig beschermd tegen de regen, de ander had een poncho of regencape en sommige liepen gewoon in een korte broek of rok met shirt en paraplu (zie foto’s). Uit ervaring kan ik zeggen dat het eigenlijk allemaal niet uitmaakt. Je wordt evengoed nat. Met regenkleding houd je de regen aan de buitenkant tegen, maar aan de binnenkant word je door het zweten net zo nat.
We liepen een stukje door park Berg en Bos. Onderweg zagen we een paar wilde zwijnen. Hierna liepen we door een woonwijk. Het verhaal gaat dat er vroeger in deze wijk veel zwartkijkers (mensen die wel naar de publieke televisie keken, maar hier geen luister- en kijkgeld voor betaalden) woonden waardoor zij hun eigen straatnaambordje hebben gekregen (zie foto). Vervolgens liepen we langs  De-Naald-(Apeldoorn) en kwamen we op de weg die naar  Paleis-Het-Loo gaat. Na 6 km kwamen we bij rustpost Het Loo, maar wij besloten om door te lopen. We liepen verder door Kroondomein Het Loo. In het noorden van het park liggen de paraplu sprengen. Sprengen zijn kunstmatige beekjes. Stadhouder Willem III wilde in de tuinen van Paleis het Loo vijvers en fonteinen laten aanleggen. Daarvoor gebruikte hij de in het landschap al aanwezige sprengen. Het is een mooi bosgebied dat (zeker als het droog is) mooie bospaadjes en uitzichten heeft. Helaas moesten we i.v.m. de regen goed oppassen waar we liepen. Ik kon dan ook heel weinig foto’s maken. We voelden de vermoeidheid opkomen en we verlangden naar een rustpost om even pauze te nemen. Deze rustpost kwam pas bij c.s.v. VIOS in Vaassen. We hadden er 17 km opzitten. We gingen hier eten en ik trok even droge sokken aan. Na het eten gingen we weer richting Het Loo. We liepen door het kleine dorpje Wissel. Bij een woonhuis hingen een aantal sokken aan een lijn. Er hing ook een groot spandoek met een leuke tekst (zie foto). We kwamen weer bij rustpost Het Loo. Dit keer wilden we er wel even zitten, maar dat wilden veel wandelaars met ons. Onder een boom zitten had geen zin (zie foto) dus na wat gedronken te hebben, liepen we gauw weer door. We kwamen in het Natuurpark Berg en Bos. Hier konden we onder de luifel schuilen en we besloten een soft ijsje te nemen. Dit was een goede beslissing, want ik voelde me al een tijdje niet zo lekker en na dit ijsje ging het stuk beter. We vermoedden dat mijn suiker te laag was en door het ijsje werd dit weer wat hoger.
We hadden nog 7 km te gaan tot de finish. De route ging verder over zeer natte en glibberige paadjes. We moesten echt de hele route goed opletten waar we liepen. Ongeveer 3 km voor de finish ging een wandelaar flink onderuit. Hij viel voorover en schampte met zijn hoofd vlak langs een boom. Zijn gezicht en arm waren flink geschaafd en hij zat onder de modder. We hadden vlak hiervoor van de Mc Donalds flesjes water gehad en diverse wandelaars stonden hun water af om de wonden schoon te spoelen. Heel hartelijk bedankt hiervoor! We kwamen samen bij de finish aan. Na het afmelden ging de gevallen wandelaar direct naar E.H.B.O. om zich even na te laten kijken.
Ik wens hem vanaf deze plaats veel sterkte toe.
Zo kwam er aan deze tweede dag een eind. En ja hoor…..toen we naar de auto liepen was het gestopt met regenen. Het belooft morgen een droge dag te worden, dus op naar dag 3.
Gr. Heopa

 

 

2 Comments

 1. joke 14 juli 2017 at 23:05

  brrrr wat een weer.

 2. heopa 15 juli 2017 at 08:40

  Hoi joke. Als er met De Apeldoornse geen regen valt, dan lopen ze ook te mopperen.
  Ik begreep van vele wandelaars dat ze altijd er rekening mee houden.
  Het hoort bij deze 4 daagse. Daar om nemen ze ook hun regenkleding standaard mee.
  Dus als het niet zou regenen, wat dan…..
  Maar het was wel een hele natte dag hoor. en daar door ook extra zwaar.
  gr henk / heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.