Diever, 23/24 mei 2018

Op woensdag 23 mei vertrok ik naar Diever om daar de 4 daagse te gaan gelopen. Toen ik op mijn logeeradres aankwam, werd ik toch erg verrast door wat ik zag. Na het aanmelden vroeg ik aan iemand waar ik naar toe moest om te slapen. Ik kreeg als antwoord dat ik de gang in moest en dan de 2e deur rechts. Ik kwam in een slaapzaaltje waar vroeger koeien en varkens hadden gestaan.  Ik was even van slag. Dit kwam mede door het feit dat ik in de veronderstelling was dat het een kasteeltje zou zijn (dit had ik ook aan iedereen verteld). Ik had ook aan anderen gevraagd hoe het eruit zag, maar dit zijn dus de verkeerde wandelaars geweest. Zij sliepen namelijk ergens anders. Er was iemand die hier wel eerder geslapen had, maar die had ik het nou net niet gevraagd. Ook op internet kon ik niets vinden. Ik heb er natuurlijk wel foto’s van gemaakt. Ik haalde de spullen uit de auto. Bij de deur was nog een plekje voor mij vrij. Ik had al mijn spullen klaargezet en ging nog even naar buiten om de omgeving te verkennen. Bij de pizzeria heb ik nog een pizza gegeten en daarna ben ik weer teruggegaan naar mijn slaapplaats. Ik ging om 22.00 uur naar bed, want ik wilde om 6.00 uur opstaan. Helaas heb ik heel slecht geslapen. Dit kwam mede door het feit dat er regelmatig mensen naar het toilet gingen en de deur erg piepte en steeds hard dichtgedaan werd. Later bleek ook dat de slaapplaats geen koeienstal is geweest, maar een varkensstal. Ik kan u zeggen dat ondanks het feit dat er geen varkens meer waren er stevig geknord werd. Om 5.50 uur stond ik op en ging me wassen en aankleden en ontbijten. Het ontbijt zag er heel goed uit! Er stond van alles. We konden zelfs een lunchpakketje meenemen. Officieel zou de start om 7.00 uur zijn, maar de wandelaars mochten al eerder beginnen met lopen. Om 6.50 uur begon ik ook aan mijn wandeling.

Al snel liep ik langs een mooie stadsvijver waar Gans Freek op 15 mei 2018 begraven is. Na 3 km liepen we langs molen ‘De Vlijt’. Deze moelen is nog steeds in bedrijf. Na 5,2 km bereikten we een prachtig veld met pioenrozen waar tevens de eerste stempelpost (Kalteren) was. Een stukje verder liepen we langs een boerderij waar natuurvarkens Boeren in het bos  gehouden worden (zie foto’s). Bij blauwe bessenkwekerij ‘Zeldenrust’ in Wapse was weer een controlepost. Na deze controlepost liepen we een blokje in Wapserveen waar de volgende controlepost in dorpshuis ‘De Wiekslag’ was. Vanaf dit punt liepen de 30 km wandelaars weer terug en de 40 km wandelaars moesten nog een lus van 10 km lopen. We kwamen prachtige boerderijen en landschappen tegen. Toen we dit blokje gelopen hadden, kwamen we weer bij rustpost De Wiekslag in Wapserveen. Ik nam hier mijn grote rust. Na de rust liep ik langs een kerkje met een  Klokkenstoel . Ik was erg benieuwd hoe oud dit kerkje was. Er stonden twee fietsen dus ik keek of er nog een deur was zodat ik het even kon vragen. Er was geen andere deur, maar er zaten wel twee (fiets)vakantiegangers te genieten van hun lunch. Nadat we even een babbeltje gemaakt hadden, wilde de meneer mij wel even op de foto zetten als deed alsof ik de klok ging luiden. Ik ging verder en kwam bij de laatste rust die weer in Kalteren was. We kwamen nu dichter bij de pioenrozen, dus ik kon deze nu nog beter op de foto zetten. Helaas stond er veel wind, maar ik ben toch tevreden met het resultaat. Vanaf dit punt ging de route weer naar de finish in Diever.
Het was een route met veel uitgestrekte wegen, vergezichten en goede rustpunten.
Ik kijk terug op een gezellige wandeldag met prachtig weer.
Tot morgen!
Gr. Heopa

2 Comments

 1. Aalt koopman 29 mei 2018 at 06:15

  Al heb je in de varkensstal geslapen Henk ,Mooie foto’s !!

 2. heopa 29 mei 2018 at 07:29

  Oh Aalt,
  Ja mijn eerst reactie was wauw, en verdriet was dichter bij dan blijdschap!
  Dat komt iedereen had het over Het kasteel….
  Dus ik was in veronderstelling dat ik in een Kasteeltje zou slapen.
  Aan sommige had ik het wel gevraagd maar kreeg geen duidelijk antwoord.
  Dus mijn verhaal ging in de ronde van IK / Henk gaat in Het kasteel slapen. Niet dus.
  Maar ik moet eerlijk toe geven buiten het slapen , heb ik het heel erg naar mijn zin gehad en het ontbijt. was ook zeer uit gebreid!
  Ja de sfeer was ook heel goed.
  Zo de gezondheid het toe laat volgend jaar weer.
  Gr van Henk

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.