Published On: 26 mei 2018By 0 Reacties

Diever, zaterdag 26 mei 2018

Vandaag was ik al om 5.20 uur wakker. Ik stond op om mij te wassen en aan te kleden. Buiten hoorde ik al vrolijke liedjes die gezongen werden door onze ochtendzanger. Om 6.00 uur zat ik weer aan het ontbijt en kon ik daarna mijn lunchpakketje klaarmaken. Om 7.00 uur mochten we weer starten. Dit keer ging de route richting Dieverbrug. We staken de Drentse Hoofdvaart over en liepen door Dieverbrug waar mooie boerderijen staan. Soms kun je zien wat voor hobby’s mensen hebben. De één heeft kunstwerken in de tuin de andere dieren en weer anderen kabouters. Het is en blijft een leuk gezicht om al die verschillende tuinen te zien, vind u niet? Ik heb in het Westland een hele grote serie vogelhuisjes gezien. Een stukje verder liepen we langs een speciale reconstructie van Batinghe Schut (zie foto’s). We liepen langs de grens van Dwingeloo naar rustpost ‘Oldengaerde’ waar ik na het stempelen weer verder liep. We kwamen in het gebied Nationaal Park Dwingelderveld. In het bos staat ‘Theehuys Anserdennen’. Dit was een leuke en gezellige rust- en controlepost. We liepen verder door het bos en kwamen bij Drostenveen. Dit is een drassig natuurgebied waar het geweldig is om te wandelen. Ik zag de schaapsherder met zijn kudde lopen. Er liepen lammetjes bij en dit was toch erg leuk om te zien. Vervolgens kwamen we bij ‘De Wiltzangh’ in Ruinen. We zouden hier na 10 km weer terug komen dus ik maakt alleen even een kleine stop om wat foto’s te maken. De route ging verder om Ruinen heen en niet door het centrum. We kwamen daardoor langs molen ‘De Zaandplatte’. Van de 13 molens is dit de enige die er nog staat. Nadat we door de bebouwde kom gelopen waren, kwamen we weer aan de rand van Ruinen in een heel open gebied waar vooral
jonge maïsplantjes groeien. We gingen terug naar vakantiepark ‘De Wiltzangh’. Ik nam hier nu mijn grote pauze. Ook hier zag ik weer veel bekenden komen en gaan. Na de rust ging de route weer door het bos. Het was prachtig om hier te wandelen. Ik kwam bij de volgende rustpost die weer bij ‘theehuis Anserdennen’ was. Terwijl ik aankwam zag ik net door de struiken twee wandelaars zitten. Terwijl ik een foto maakte, riep ik ‘paparazzi’. Zij keken tegelijk om. Ik vond het een leuke reactie. Ik liet hen de foto’s zien en zij vonden het leuk. Ik liep naar binnen om een stempel te halen en zag dat de twee vrijwilligers onder het inkt van de stempel zaten. Ik vond dit vervelend voor ze en vroeg of ik er een foto van mocht maken en dit was goed. Ik heb hen beloofd om dit door te geven. Dit heb ik dan ook gedaan. Ik hoorde dat dit vorig jaar ook al gebeurd was. Na de rust liepen we nog door een ruig gebied en landschappen waaronder landgoed ‘Oldengaerde’ waar de laatste rustpost was.
Vervolgens liepen we verder op de Koningsschutweg en kruisten we een waterval. Ik maakte een foto recht naar beneden en toen ik klaar was zag ik op mijn camera dat de schaduw van een andere wandelaarster en mijzelf er ook op staat. Ik vond dit wel bijzonder (zie foto). U mag een reactie geven.
Zo kwam er weer een eind aan deze wandeltocht op deze warme dag. Ik had er 40 km opzitten.
Ik ging even lekker douchen en omkleden en daarna weer samen naar ‘Jan Thijs Seinenhof’ om te eten. Het was erg gezellig en na het eten werd ik nog getrakteerd op koffie met een heel lekker gebakje. Wat een mooie afsluiting van een mooie dag!
Tot morgen!
Gr. Heopa

Leave A Comment